آیا تا به حال کسی در دنیا وجود دارد که از اعمال یا گفتار اطرافیان آسیب ندیده باشد؟ شاید یکی از والدین به طور مداوم از شما انتقاد کرده است، یکی از همکاران پروژه ای را خراب کرده یا شریک زندگی شما دلخوری هایی داشته باشد. یا شاید تجربهای آسیبزا داشتهاید، مثلاً مورد آزار جسمی یا عاطفی یکی از نزدیکانتان قرار گرفتهاید. این زخمها میتوانند احساسات پایداری از رنجش، تلخی، خشم و گاهی اوقات حتی نفرت را به جای بگذارند. اگر این درد را تحمل کنید، ممکن است شما گرانترین هزینه را بپردازید اما با پذیرفتن و بخشش، می توانید آرامش و امید را در آغوش بگیرید. در نظر بگیرید که چگونه بخشش می تواند شما را در مسیر رفاه جسمی، عاطفی و معنوی سوق دهد.
همچنین بخوانید : تاثیر کار خیر بر سلامت افراد
در سال 2020، عصبانیت های بسیاری در دنیا داشتیم، بیماری همه گیر جهانی و بحران اقتصادی مواردی بودند که هر روز در رسانه های اجتماعی راجع به آنها بحث میشد. اما سوزان فریدمن، استاد آموزش UNI که بیش از سه دهه در تحقیقات بخشش و گذشت تخصص داشته بیان کرد که اکنون زمان خوبی برای یادآوری مزایای بخشش، همدلی و درک است. دلخوری ها ممکن است یک دعوای ساده با همسرتان یا رنجش طولانی مدت نسبت به یکی از اعضای خانواده یا دوستان باشد. تعارض حل نشده می تواند عمیق تر از آن چیزی باشد که تصور می کنید، زیرا ممکن است بر سلامت جسمانی شما نیز تأثیر بگذارد. در ادامه بیشتر راجع به روز جهانی بخشش و گذشت صحبت می کنیم؛ پس حتماً با دارالاکرام همراه باشید.
روز جهانی بخشش و گذشت چه روزی است؟
هرسال 7 ام جولای یا همان 16 تیر در تقویم شمسی به نام روز بخشش و گذشت نام گذاری شده است و در سراسر دنیا برگزار می شود. این روز هر ساله با نیت دعوت مردم جامعه به آشتی و بخشندگی برگزار می شود و هدف آن آگاهی بخشی نسبت به مزیت های بخشش برای داشتن زندگی صلح آمیز است. گذشت می تواند اثرات بسیار زیادی روی روح و جسم افراد بگذارد، مثلا ریسک حمله قلبی را پایین می آورد یا اضطراب و افسردگی را کاهش می دهد.
پیام روز بخشش به ما می گویدکسانی که به شما بدی کرده اند را ببخشید، برای بخشیدن خودتان وقت بگذارید و خشم و کینه را نیز کنار بگذارید. روز بخشش را یک نهاد مذهبی مسیحی در سال 1994 بنیان نهاد و در اصل شروع آن از کانادا بود. این روز در سراسر جهان محبوبیت پیدا کرد و عنوان روز جهانی بخشش و گذشت را به خود گرفت. در ماه آگوست نیز روزی وجود دارد که از طرف یک سازمان جهانی انتخاب شده و نام روز بخشش را به خود گرفته است. این روز می تواند فرصتی برای کنار گذشتن اختلافات قدیمی، گذشتن از شکایت ها، بخشیدن دیگر افراد، بخشیده شدن و یک شروع دوباره در زندگی باشد.
اهمیت روز جهانی بخشش و گذشت
رویدادهای منفی زندگی اگر به اندازه کافی مهم باشند، می توانند در حافظه رمزگذاری شوند و اغلب باعث می شوند که ما واکنش های فیزیکی نسبت به یادآوری تجربه دردناک داشته باشیم. از منظر تحقیقات روانشناختی، نگه داشتن کینه به عنوان یک «پاسخ عاطفی تخیلی» در نظر گرفته میشود (Witvliet، Ludwig و Laan، 2001). این نشان می دهد که فرد باید به احساسات منفی دامن بزند تا آنها را در مدت زمان طولانی حفظ کند. به عنوان مثال، افکار انتقام جویانه که رویداد را با تحقیر زینت داده و توصیف می کنند، تصویرسازی عاطفی و تجربه فیزیولوژیکی را تشدید می کنند.
با این حال، تحقیقاتی وجود دارد که نشان میدهند تمایل به انتقام در برخی موارد قوی تر از انگیزه همدلی است. در نهایت این روز برای جهانیان اهمیت بسیاری دارد، ریشه خیلی از اختلافات را در سطح خانوادگی، ملی و جهانی می توان توسط بخشش خشکاند. این یعنی آگاهی بخشی روانی در مورد بخشش می تواند به سلامت جامعه و کیفیت روابط اجتماعی آن ها نیز کمک کند.
بخشش چیست؟
بخشش برای افراد مختلف معنای متفاوتی دارد، اما به طور کلی، شامل یک تصمیم عمدی برای رها کردن رنجش و عصبانیت است. عملی که به شما صدمه زده یا آزارتان داده ممکن است همیشه با شما باشد، اما کار بر روی بخشش می تواند تاثیر این عمل را بر شما کاهش دهد. بخشش می تواند به شما کمک کند که از کنترل فردی که به شما آسیب رسانده رها شوید. گاهی اوقات، بخشش حتی ممکن است منجر به احساس درک، همدلی و شفقت برای کسی شود که شما را آزار داده است.
اطلاعات بیشتر : شرایط بخشیدن وسایل خانه به نیازمندان
بخشش به معنای فراموش کردن آسیبی که به شما وارد شده نیست، همچنین لزوماً به معنای سازش با فردی که باعث آسیب شده است نیست. بخشش نوعی آرامش به ارمغان می آورد که به شما امکان می دهد روی خود تمرکز کنید و به شما کمک می کند تا به زندگی ادامه دهید.
رهایی از خشم توسط بخشش در دیدگاه دالایی لاما
بخشش می تواند خشم و عصبانیت را خنثی کند و کمک کند ویژگی های مثبت دیگران را بهتر ببینید. دالایی لاما برنده جایزه صلح نوبل پیشنهاد می کند که بهترین راه برای مقابله با عصبانیت مداوم پس از ظلم دیدن، این است که آنها را از زاویه ای متفاوت ببینید. دالایی لاما رهبر دینی بوداییان در تبت است که دارای نفوذ بسیاری بین بوداییان تبت است و همانطور که می دانید بوداییان پیشینه بسیار قدیمی در خصوص مدیتیشن و بخشایش دارند.
او همچنین پیشنهاد می کند که رویداد های منفی می توانند منبع فرصت هایی باشند که در مواقع دیگر هیچوقت ممکن نیستند. ایجاد شفقت همگانی راه دیگری برای مقابله با خشم است که به پرورش بخشش کمک می کند و می تواند از طریق تأمل در مورد چگونگی ارتباط همه انسان ها انجام شود؛ زیرا همه ما در تجربه درد سهیم هستیم و همه مایل به غلبه بر رنج هستیم.
دالایی لاما به ما یادآوری می کند که پرورش «پذیرش آسیب و صدمات وارد شده توسط دیگران» نوعی صبر و تحمل است و می تواند در کنار درک پیچیدگی شرایط انسانی و ماهیت واقعیت تمرین شود.
بخوانید درباره : ضرورت کمک به نیازمندان چیست؟
رویکرد بودایی به خشم و کینه نشان میدهد که پرورش فضیلت بخشش با توسعه شیوه های صبر و بردباری پیوند نزدیکی دارد. این اشکال تمرین شامل پرورش ذهن آگاهی و خرد، بخشش یا سخاوت و همچنین صداقت است.
سنت بودایی
زبان انگلیسی معادلی برای کلمه صبر به عنوان یک قدرت درونی ندارد، سنت بودایی، با این حال، بسیاری از جنبه های مختلف صبر (سوپا) را به رسمیت می شناسد. سنت بودایی از چگونگی ارتباط این مفاهیم با یکدیگر صحبت می کند، یعنی:
- تاب آوری
- بخشش
- شجاعت
- تحمل و تحمل و تحمل.
سنت بودایی نیز بسته به زمینه، بین انواع صبر تمایز قائل می شود مانند صبر برای تلافی نکردن، صبر در پذیرش سختی و صبر در پذیرش واقعیت.
به فکر ناپایداری هایمان باشیم
دالایی لاما همچنین ما را تشویق میکند که به ناپایداری خود فکر کنیم زیرا به ما امکان میدهد قدردانی بیشتری نسبت به زمانی که در اختیار داریم، داشته باشیم. تأمل در مورد ناپایداری می تواند به ما احساس چشم انداز و فوریت بدهد و به ما امکان می دهد پتانسیل انسانی و ارزش وجودی خود را ببینیم.
همچنین بخوانید : فرق همدلی و همدردی به زبان ساده
او به ما یادآوری میکند که تمایل به تمرین بعد از صدمه دیدن امری رایج است، اما زنده کردن درد و رنج اختیاری است. اگر این توضیح را در نظر بگیریم که رنجش «تعهد به خشمگین ماندن یا از سرگیری عصبانیت دورهای در نظر گرفته میشود»، نگه داشتن کینه معادل پرورش خشم است.
با ماهیت رنج آشنا شویم
دالایی لاما پیشنهاد می کند که در عوض نسبت به متجاوز احساس بی تفاوتی داشته باشیم یا نسبت به کسانی که به چنین گرایش هایی مبتلا هستند، شفقت بیشتری ایجاد کنیم. او معتقد است که تمرین آگاهی از ماهیت رنج می تواند به فرد کمک کند تا توانایی ارتباط با درد دیگران را توسعه دهد.
تمرین محبت و مهربانی و سایر حالات مثبت یکی از کاربرد های این حکمت در شرایط دشوار است. دالایی لاما همچنین پیشنهاد می کند که با کمک فروتنی و صبر میتوان در برابر اصرار برای تلافی و مقابله با آنچه او به عنوان حالت های ذهنی فریبنده یاد میکند، مقاومت کرد. در نهایت، ایشان پیشنهاد می کنند که با آشنایی عمدی با ماهیت رنج، قدمی فراتر برداریم تا بتوانیم با آن مدارا کنیم.
خودبخشی و ارزش بخشش خود
خودبخشی جنبه مهمی از توانایی فرد برای بخشیدن دیگران است، همانطور که شفقت به خود برای تمایل فرد به دلسوز بودن نسبت به انسان های دیگر بسیار مهم است. مهربانی با خود و بخشیدن کاستی های خود می تواند به ما دیدگاه ب مورد نیاز در مورد رنج و نقص دیگران بدهد.
خودبخشی به ما امکان می دهد تا در سطح انسانیت مشترک با دیگران ارتباط برقرار کنیم و اغلب می تواند تجربه ای فروتنانه در هنگام ارزیابی آنچه باعث انگیزه رفتار دیگران میشود باشد. مطالعات در زمینه حل تعارض نشان می دهند که ما تمایل داریم برای دیگران مقاصدی ابداع کنیم. در این مقاصد و در بیشتر موقعیت ها فقط نیمی از داستان خود را می دانیم.
مطالعات روی خود بخشی
خودبخشی به عنوان تمایل به کنار گذاشتن رنجش از خود در مواجهه با اشتباه عینی تایید شده، در حالی که شفقت، سخاوت و عشق نسبت به خود را پرورش می دهد، تعریف شده است (Enright, 1996, p. 116).
ونزل، وودیات و هدریک (2012) استدلال کردند که بخشش خود به بهترین وجه، به فرآیندی می گویند که از طریق آن ما پیوند بین مسئولیت پذیری و احترام به خود را تقویت می کنیم.
دامنه تحقیقات روانشناختی در مورد خودبخشی تا به امروز، آن را در طیف وسیعی از زمینه ها بررسی کرده است. بخشش خود با موارد مطالعاتی زیر مرتبط بوده است:
- اعتیاد یا مصرف مواد مخدر و الکل (گوئتا، 2013؛ مک گافین، لیون و دین، 2013)
- مادر شدن (گوئتا، 2013)
- سیگار کشیدن (Wohl & Thompson، 2011)
- قمار (Squires, Sztainert, Gillen, Caouette, & Wohl, 2012)
- اختلال در خوردن (پترسون و همکاران، 2017)
اگرچه تأثیر خودبخشی در زمینه های مختلف از مطالعه ای به مطالعه دیگر متفاوت بوده است، بخشش در گروه های جمعیتی از جمله موارد زیر انجام شده است:
- بیماران سرطانی (توسن، بری، بورنفرند و مارکمن، 2014)
- افراد مبتلا به HIV/AIDS (Mudgal & Tiwari، 2015)
- اعضای خدمات نظامی (برایان، تریالت و برایان، 2015)
- بیماران مبتلا به اختلال بیش جنسی (هوک و همکاران، 2015)
- بازماندگان ترومای پیچیده (ورثینگتون و لانگبرگ، 2012)
رها سازی احساسات منفی
به گفته انرایت و فیتزگیبونز (2015)، خودبخشی مستلزم رها سازی احساسات منفی معطوف به خود است و شامل تفسیر معنادار و حل موفقیت آمیز احساسات منفی نسبت به خود است.
خودبخشی مستلزم پرورش احساسات مثبت معطوف به خود است و تعریف خودبخشی شامل کنار گذاشتن احساسات منفی خودگردان است. همچنین باعث افزایش عواطف مثبت یا خیرخواهانه مانند شفقت، سخاوت و عشق به خود است.
خود بخشی و بهبود زمینه های اجتماعی
خودبخشی تاثیرات مثبت روانی بسیاری دارد که یکی از آنها بهبود زمینه های اجتماعی افراد است، برخی از موارد را در لیست پایین میبینیم:
- بهبود اعتیاد
- بهبود روابط زوج ها و خانواده ها
- پیری سالم
- بهبود روابط در محل کار
- بهبود روابط نظامی
اگرچه خودبخشی یک مولد برای بهبود زندگی شخصی پس از شکست اخلاقی یا شکست های دیگری حیاتی است، اما درک احساسات شرم، تحقیر و گناه که اغلب با آن همراه است نیز مهم است. این عواطف خودآگاه به سیستم های انگیزشی رقابتی یا مراقبتی مربوط می شوند و درک آنها نشان می دهد که بخشش خود بسته به احساسات و انگیزه هایی که به آن مربوط می شود، بسیار متفاوت عمل می کند.
اگر فردی که می بخشم تغییر نکند چه؟
تغییر دادن یک فرد دیگر هدف بخشش نیست، گذشت تمرکز بر چیزی است که می توانید در اینجا و اکنون کنترل کنید. بیشتر به بخشش فکر کنید که چگونه می تواند زندگی شما را با آرامش، شادی و شفای عاطفی و معنوی تغییر دهد. بخشش می تواند قدرتی را که فرد مقابل در زندگی شما دارد از بین ببرد و شما دیگر درگیر تروماهای او نخواهید بود.
اگر من کسی باشم که نیاز به بخشش دارم چه؟
اولین قدم این است که صادقانه اشتباهاتی را که مرتکب شدهاید و اینکه چگونه دیگران را تحت تأثیر قرار داده اید ارزیابی و تصدیق کنید اما از قضاوت بیش از حد تند خود بپرهیزید.
اگر واقعاً برای چیزی که گفته اید یا انجام داده اید پشیمان هستید و می خواهید بخشیده شوید، در نظر داشته باشید که با کسانی که به آنها آسیب رسانده اید تماس بگیرید. از اندوه یا پشیمانی خالصانه خود صحبت کنید و بدون بهانه آوردن طلب بخشش کنید.
شما نمی توانید کسی را مجبور کنید که شما را ببخشد و دیگران باید در زمان مناسب خود به سمت بخشش حرکت کنند. به یاد داشته باشید، بخشش یک فرآیند است پس هر اتفاقی که می افتد، متعهد شوید که با دیگران با شفقت، همدلی و احترام رفتار کنید.
سخن پایانی دارالاکرام
در این مقاله روز جهانی بخشش و گذشت را بررسی کردیم و از اهمیت نام گذاری آن در دنیا اگاه شدیم، سپس بخشش را از دید بزرگان تبتی که پیششینه زیادی در این موضوع دارند، بررسی کردیم. در نهایت مطالعات علمی را خواندیم و راجع به خود بخشی مفصلاً صحبت کردیم. موسسه خیریه دارالاکرام، یک موسسه خیریه ای است که از شما دعوت می کند با بخشش و گذشت، دنیا را به جای زیباتری برای زندگی تبدیل کنید.
بخوانید درباره : نشست های خیر و خرد؛ نقشه راه امور خیریه
این موسسه یک خیریه با اهداف عام المنفعه است که برای بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزان بی بضاعت کار می کند. شما می توانید در راستای خود بخشی، با اعمال نیکوکارانه به خود فرصت جدیدی بدهید. می توانید کمک های نقدی و غیرنقدی خود را در اختیار دارالاکرام بگذارید و اگر دانش آموز نیازمند و بی بضاعتی را می شناسید حتماً به ما معرفی کنید. همچنین نظرها و پیشنهادهای خود را برای ما بنویسید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما هستند. از این که تا پایان این مقاله با ما همراه بودید بسیار سپاسگزاریم.