چرا دانشآموزان دچار افت تحصیلی میشوند؟
مدرسه در ميان نهادهای تعليم و تربيت جايگاه ويژهای دارد و بعد از خانواده مهمترين عامل در پرورش افراد است.
از حدود ۷ سالگی تربيت افراد در مدرسه آغاز میشود و تا نوجوانی ادامه دارد؛ در اين مدت کودک یا نوجوان در جنبههای مختلف جسمانی، عقلانی، اخلاقی، هنری و … پرورش مییابد.
مدرسه كانونیست كه در آن دانشآموز در معرض تجربيات جديد قرار میگيرد و از طریق تعامل با همکلاسیها، مهارتهای اجتماعی را فرامیگیرد.
آموزشهای رسمی فرد را برای آموختن ميراث فرهنگی جامعه در قالب تعليمات مدرسه آماده میسازد.
مدیر دارالاکرام خاش با بیان این مطالب موفقيت يک نظام آموزشی را مستلزم وجود ۵ ركن دانست.
محمدرضا ریگی برنامه تحصيلی مناسب؛ معلمان كافی و دارای صلاحيت؛ كتابها و وسایل درسی مناسب؛ آموزشگاههای منطبق با وضعيت جغرافيايی و با كيفيت مناسب و نیز سازمان اداری مطابق با شرایط اجتماعی، اقتصادی و جغرافيايی كشو را جزو این ۵ رکن معرفی کرد.
ایشان افت تحصيلی یعنی كاهش عملكرد تحصيلی دانشآموز را يكی از مسائل و مشكلات اساسی نظام آموزشی در هر كشور عنوان کرد و
ادامه داد: دانشآموزان دارالاکرام خاش در امتحانات نوبت اول در مقایسه با امتحانات نوبت اول سال گذشته، رشدی در حدود ۵/۲ داشتند.
ریگی افزود: دانشآموزان برخی پایهها دچار افت در برخی دروس هستند که علت آن ممکن است استعدادهای فردی؛ فقر مالی؛ فقر سواد والدین و فقدا حضور والدین به هر دلیلی؛ خانواده ناآرام باشد.
ایشان رویکرد آموزشی مدرسه، شیوهی تدریس معلم پيشداوریهای او، شرايط فيزيكی كلاس، ارزيابیهای نادرست معلمان از عملكرد دانشآموزان، كنترل نامناسب كلاس؛ روش تدریس غیرمنعطف و تاکید مداوم بر انباشت حافظه از حفظیات و نادیده گرفتن روشهای تدریس اکتشافی؛ معلممحوری و اجتناب از شاگرد محوری؛ مزاحمتها و شوخیهای نابجا در كلاس؛ نبود سالن مطالعه در مدرسه را از دیگر عوامل افت تحصیلی دانشآموزان عنوان کرد.
ریگی در ادامه بر اثر تنش فكری و وضع آشفته و هيجانات بلوغ بر افت تحصیلی اشاره کرد.
ایشان در پایان عدم امكانات لازم برای اوقات فراغت؛ الگوی ناصحيح رفتاری؛ کاهش ارزش تحصيل و كسب علم؛ شيوع رفتارهای پرخطر؛ فاصله طبقاتی؛ عدم ارتباط بين تحصيلات و شغل آينده را از علل اجتماعی افت تحصیل دانست.
– برای محافظت از ارزشمندترین سرمایههای انسانی در کنار هم باشیم: