اقدامات خیریه، اعمال فداکارانه ای است که به نفع دیگران انجام می شود و خیرین انتظار پاداش ندارند، بلکه در مواقع نیاز به دیگران کمک می کنند. آنها به ایجاد جامعه ای کارآمدتر و بهتر کمک می کنند و همچنین دیدگاه ما را نسبت به زندگی بهبود می بخشند. مهم بودن خیریه در جامعه بر اساس اصل عمل متقابل است، این اصل بیان می کند که ما باید با دیگران همانطور رفتار کنیم که دوست داریم آنها با ما درفتار کنند؛ به عبارت دیگر ما باید به دیگران کمک کنیم زیرا در آینده به کمک دیگران نیاز داریم.
نظر شما در مورد بخشش چیست؟ آیا انفاق و شرکت در کارهای خیریه برای شما اهمیتی دارد؟
برای بسیاری از مردم، انفاق به نیازمندان جامعه خود بخش مهمی از زندگی آنها است؛ اما گاهی اوقات سخت است که بدانید از کجا شروع کنید، به کجا و چه کسی کمک کنید. تصمیم گیری در مورد اینکه چقدر می خواهید از زمان، پول یا اموال خود را اهدا کنید، بسته به شرایط فردی شما بسیار متفاوت است.
در سال 2020 اعطای کمک های داوطلبانه و خیریه رکوردها را شکست و اتفاقات خوبی توسط خیریه ها انجام شد؛ بنابراین، اگر علاقه مند به انجام کارهای خیر در جهان هستید، برای کسب اطلاعات بیشتر با درالاکرام همراه باشید چرا که می خواهیم روز جهانی خیریه را معرفی کنیم.
روز جهانی خیریه چیست؟
موسسات خیریه بسیاری در سراسر جهان وجود دارند که برای بهبود وضعیت انسانهای نیازمند، کودکان بدسرپرست یا بی سرپرست، بیماران نیازمند، پناهندگان و غیره تلاش می کنند. این موسسات معمولا عام المنفعه هستند و درآمد آنها صرف ساماندهی افراد نیازمند در هر زمینه ای می شود. خیریه ها با انواع فعالیت های خود به میلیون ها انسان امید زندگی دوباره و فرصت بهتر زیستن را می دهند. دلیل مهم نام گذاری روز جهانی خیریه، سالروز درگذشت مادر ترزا است که توسط مجمع عمومی سازمان ملل اعلام گردیده است. سالروز درگذشت این بانوی فداکار سمبل قابل احترامی از کاهای خیرخواهانه است و مستقیما به تلاش های گسترده او در امور خیرخواهانه مرتبط است. در سال 2011 از طرف دولت و پارلمان مجارستان پیشنهادی خطاب به سازمان ملل شد که مبنی بر حمایت عمومی از خیریه ها در سراسر جهان بود. پاسخ این پیشنهاد در 17 سپتامبر سال 2012 با قطعنامه مورد تایید 44 عضو سازمان ملل ارائه شد که مبنی بر تصویب 5 ام سپتامبر به عنوان روز جهانی خیریه بود.
چرا روز جهانی خیریه مهم است؟
همانطور که گفته شد خیریه ها در سراسر جهان با فعالیت های متنوعی سعی در رفع آلام و نیازمندی های افراد بی بضاعت دارند، اما ادامه راه آنها تنها با کمک های دولت و مردم امکان پذیر است. این روز یادآور زحمات خیریه ها در سراسر جهان است و به ما یادآوری می کند که باید به کمک هم نوعان خود بشتابیم. در این روز اطلاعات مفیدی برای آشنایی مردم سراسر دنیا با خیریه ها به اشتراک گذاشته می شود زیرا هنوز هم افراد زیادی وجود دارند که با خیریه ها آشنا نیستند.
بخوانید درباره : چرا خیریه ها در جامعه مهم هستند؟
بشر دوستی می تواند با مسئولیت اجتماعی افراد برابر باشد در حالی که فعالیت های خیریه ها را نیز در بر میگیرد. خیریه ها وظایف گسترده ای دارند مانند حقوق بشر، زنجیره تامین، حمایت از محیط زیست، حمایت از تحصیل کودکان و غیره. در این روز مهم است که فعالیت های انواع خیریه ها به گوش مردم برسد تا علاوه بر قدردانی از زحمات فراوان و بدون چشم داشت آنها، حمایت هایی از آنها صورت بگیرد.
مادر ترزا چه کسی است؟
مادر ترزا یک راهبه و مبلغ کاتولیک بود و به دلیل کارهای خیریه و کمک به مردم فقیر، گرسنه و بیمار هندی مشهور است. او Missionaries of Charity را تأسیس کرد که بیش از 500 مأموریت را در سراسر جهان انجام داد و در سال 2016 توسط کلیسای کاتولیک به عنوان یک نماد مقدس شناخته شد.
کار خیریه چیست؟
در سادهترین شکل خیریه ها به صورت داوطلبانه وقت و منابع خود را به نفع دیگران اختصاص میدهد که این یک راه عالی برای کمک به جامعه و ایجاد تغییر مثبت در زندگی افراد نیازمند است. کار خیر می تواند به سادگی اهدا لباس به یک پناهگاه بی خانمان محلی، دادن خون یا حتی درخواست کارت اعتباری خیریه باشد.
اطلاعات بیشتر درباره حوزه فعالیت موسسات خیریه
موسسات خیریه که به صورت دولتی یا خصوصی فعالیت می کنند در برنامه ریزی کمک رسانی خود اهدافی را دنبال می کنند که مختص به خودشان است. به عنوان مثال خیریه دارالاکرام به دنبال بهبود وضعیت تحصیلی دانش آموزانی است که فقیر هستند و در معرض ترک تحصیل اند. افرادی که به دنبال انفاق هستند می توانند کمک های نقدی خود را در اختیار خیریه ها بگذارند تا آنها را به صورت عادلانه و سازماندهی شده به دست نیازمندان برسانند.
- چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است
این یک ضرب المثل معروف است که می گوید خیریه از خانه شروع می شود، دقیقاً معنای آن این است که ابتدا به اطرافیان خود کمک کنید و سپس برای کمک به دیگران بیرون بروید. اگر خانواده تان نیازمند هستند، نباید از فداکاری به خاطر آنها دریغ کنید.
برای نیکوکاری به دیگران، باید با خیرخواهی برای اعضای خانواده و دوستان خود شروع کنیم، خانواده های کسانی که از آنها مراقبت نمی کنند تقریباً همیشه مورد غفلت بیگانگان نیز قرار می گیرند. همیشه به یاد داشته باشید که کارهای خوب از خانه شروع می شود و سپس به جهان فراتر از آستان شما سرایت می کند.
- خیریه دنیا را جای بهتری می کند
خیریه راهی عالی برای تبدیل دنیای اطرافتان به مکانی بهتر است و هرچه افراد بیشتری در امور خیریه مشارکت داشته باشند، جهان بهتری داریم. مشارکت در خیریه ها به ریشه کنی فقر، بی خانمانی و دیگر مسائلی که جامعه امروزی ما با آن مواجه است کمک می کند.
اطلاعات بیشتر درباره نحوه ثبت خیریه
می توانید از همین امروز شروع کنید، خیریه های محلی خود را بررسی کنید و کمک های بشردوستانه خود را در حد وسعتان به این خیریه ها اهدا کنید.
- خیریه به افراد نیازمند کمک می کند
این امر ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما ما اغلب فراموش میکنیم که مؤسسات خیریه تضمین میکنند کمک های مالی را به دست افراد نیازمند می رسانند. اگر به یک موسسه خیریه کمک مالی کنید که برای کاهش فقر کار می کند، احتمالاً از پول شما برای کمک مستقیم به هزینه مسکن، خوراک یا پوشاک استفاده کند.
اگر به یک سازمان بشردوستانه کمک مالی کنید، ممکن است پول شما برای ارسال تجهیزات پزشکی به یک منطقه جنگی استفاده شود و جان هزاران نفر را نجات دهد. اگر به یک سازمان امدادرسانی در بلایای طبیعی کمک مالی کنید، کمک مالی شما می تواند برای تامین سیستم های تصفیه آب و فضا های خواب ایمن پس از بلایای طبیعی استفاده شود.
اینها تنها چند نمونه از چگونگی کمک های مالی خیریه ها هستند که راهحل هایی برای افراد در موقعیتهای دشوار در سراسر جهان می یابند. اگر فردی هستید که به مسائل خاصی اهمیت میدهید، هیچ کمبودی برای کمک به بهبود آنها وجود ندارد. موسسات خیریه برای انجام موفقیت آمیز ماموریت های خود و ایجاد تغییر در زندگی افرادی که هر روز به آنها خدمت می کنند، به کمک های مالی افراد سخاوتمندی مانند شما متکی هستند.
- خیریه به کاهش فشار بر منابع دولت محلی کمک می کند
دولت ها نمی تواند همه این کارها که گفته شد را برای افراد طبقه پایین اجتماع انجام دهد اما موسسات خیریه و سازمان های غیرانتفاعی که خدماتی را به جامعه ارائه می کنند، می توانند. البته آنها اغلب خدمت رسانی به مردم درمانده را با مشارکت دولت محلی انجام می دهند. در زمان های بحرانی سازمانهای خیریه اغلب برای پر کردن شکاف های دولت وارد عمل میشوند.
اطلاعات بیشتر : ثبت نام افراد نیازمند در موسه خیریه دارالاکرام
در بسیاری از موارد، موسسات خیریه می توانند این خدمات را با کارایی بیشتری نسبت به دولت ارائه دهند. داوطلبانی که به اجرای برنامه ها و سازماندهی رویدادهای جمع آوری حمایت ها کمک می کنند، تفاوت بزرگی در کاهش هزینه های مرتبط با ارائه خدمات ایجاد می کنند. در برخی موارد، داوطلبان کمک هزینه یا حق الزحمه اندکی دریافت می کنند، اما در بیشتر موارد، وقت خود را به صورت رایگان اهدا می کنند.
چرا مردم به خیریه ها کمک می کنند؟
دلایل زیادی برای کمک به خیریه وجود دارد و برای بسیاری از مردم این یک انتخاب بسیار شخصی است، در اینجا چند دلیل برای کمک به خیریه ها را ارائه کردیم:
1. نزدیکی به قلب شما
خیریه های زیادی در داخل و خارج وجود دارند که کارهای باورنکردنی برای کمک رسانی به افراد نیازمند انجام می دهند و همه ما دلایل مختلفی برای کمک به آنها داریم که ما را تحت تأثیر قرار می دهند. شاید کاری که یک موسسه خیریه انجام می دهد به دلیل تجربیات شخصی شما برای شما مهم تر باشد. شاید شما فقط نسبت به کسانی که به آنها کمک می کنند احساس شدیدی داشته باشید. به عنوان مثال دارالاکرام می داند که کودکان آینده کشور هستند و هر کودکی سزاوار یک کودکی عاری از سوء استفاده است. به همین دلیل است که ما به کار خود برای ادامه تحصیل و بهبود شرایط آنها ادامه می دهیم.
2. شما به ایجاد تفاوت کمک می کنید
وقتی تصمیم میگیرید به یک موسسه خیریه کمک کنید واقعا مهم نیست چقدر آن خیریه بزرگ یا کوچک باشد، در نهایت شما به ایجاد تفاوت واقعی کمک میکنید. موسسات خیریه می توانند به لطف سخاوت افرادی مانند شما، کار مهم خود را انجام دهند. هنگامی که برای هدف قلبیتان کمک مالی می کنید، می دانید که تصمیم شما برای این امر تأثیر محسوسی بر زندگی افرادی دارد که خیریه به آنها کمک می کند.
3. هر گونه کمک مالی تأثیر می گذارد
مهم نیست که چقدر می توانید به عنوان کمک مالی اهدا کنید، از طریق اعطای منظم یا با جمع آوری کمک های مالی برای امور خیریه می توانید اثر بزرگی بگذارید. هر کمکی که دریافت میشود و جمع میشود، به خیریهها کمک میکند تا دست به کار شوند و تغییرات مثبتی ایجاد کنند؛ بنابراین اگر درآمد زیادی ندارید فقط مبلغ کمی را در ماه کنار بگذارید و به طور منظم آن را اهدا کنید. فارغ از مقدار هر آنچه که می دهید، خیریه ها همیشه قدردان هر مبلغی هستند که می توانید آن را اهدا کنید.
4. خیریه ها به نیازمندترین و آسیب پذیرترین قشر جامعه منفعت میرسانند
اغلب افرادی که در جامعه نیازمند هستند بیش از همه نادیده گرفته می شوند و جامعه و دولت ها برای محافظت از همه کسانی که به کمک نیاز دارند، اقدامات لازم را انجام نمی دهد. به همین دلیل است که موسسات خیریه اینجا هستند تا شکافها را پر کنند و منابع اختصاصی را برای کمک به آسیبپذیرترین افراد فراهم کنند. برای کودکانی که به والدین یا مراقبان خود متکی هستند تا به آنها ایمنی، راهنمایی و دسترسی به ملزومات زندگی بدهند، گاهی شرایط دشوار می شود. متأسفانه برای بسیاری از کودکان، این موارد در دسترس نیست، به همین دلیل است که خیریه ها برای تحقق اهداف خود تلاش می کنند.
5. خیریه ها ما را به جامعه ای که می خواهیم در آن زندگی کنیم نزدیک می کنند
در دنیای ایده آل خیریه ها وجود ندارند، جامعه ای را تصور کنید که در آن هیچ کودکی گرسنه نماند یا مورد آزار و اذیت قرار نگیرد. جامعه ای که هیچ حیوانی در آن آسیب نبیند، همه بیماری ها قابل درمان باشند و با همه با مهربانی و عدالت و فرصت های مشابه در زندگی رفتار شود. این چیزی است که همه خیریه ها به طور جمعی برای آن کار می کنند و تغییر واقعی مستلزم کار است. خیریه ها به تنهایی نمی توانند به فعالیت های خود ادامه دهند، بنابراین کمک های مالی افراد مهم است؛ زیرا این حمایت ها به سازمان های خیریه کمک می کنند تا جامعه ای را ایجاد کنند که به نفع همه باشد و هیچ کس را پشت سر نگذارد.
6. صدقه یعنی مبارزه برای حقوق افراد مستضعف
این اشتباه است که فکر کنیم کار خیریه فقط مراقبت از افراد نیازمند است و راهی برای نشان دادن عشق به دیگران به حساب می آید. خیریه و بشردوستی چیزی بیش از اعمال محبت آمیز است، آنها نشان دهنده اراده برای مبارزه با بی عدالتی های اجتماعی، ناتوانی ها و تعصبات هستند.
همچنین بخوانید : راه های یافتن بهترین خیریه ها
ما هرگز نباید اهمیت مبارزه برای حقوق کسانی را که نمی توانند به خود کمک کنند فراموش کنیم، این مبارزات از طرق مختلفی انجام میگیرد. به عنوان مثال از محافظت از کودکان محروم در برابر استثمار با ارائه آموزش تا مراقبت از افراد با نیازهای ویژه با ارائه حمایت و کمک روانی به آنها.
علاوه بر این، ما نباید مبارزه برای حقوق زنان، مهاجران و سایر گروه های به حاشیه رانده شده را که به آزادی های مدنی اولیه دسترسی ندارند فراموش کنیم.
سخن پایانی دارالاکرام
در این مقاله روز جهانی خیریه را شناختیم و چرایی کمک به خیریه ها را از طرف مردم بررسی کردیم، اعمال نیکوکارانه مادر ترزا و اهمیت آن برای نام گذاری این روز را خواندیم. همانطور که در این مقاله بسیار تاکید شد، برای ادامه کار خیریه ها، کمک های مردمی بسیار واجب هستند. موسسه خیریه دارالاکرام نیز برای ادامه راه خود و ایجاد بهبود در وضعیت تحصیلی دانش آموزان بی بضاعت نیازمند کمک های شماست.
آیا میدانید بهترین موسسات خیریه در ایران کدامند؟
اگر وضعیت مالی خوبی دارید می توانید به ما در این راستا کمک کنید و اگر کودک بی بضاعتی را می شناسید حتماً معرفی کنید. نظرها و پیشنهادهای خود را به ما ارائه دهید، کارشناسان دارالاکرام در اسرع وقت پاسخگو هستند. یک دنیا تشکر که تا پایان مقاله با ما همراه بودید.