Skip to content

بیمه دانش‌آموزی چیست و نحوه استفاده از آن چگونه است؟

بیمه دانش آموزی و نحوه استفاده از آن

دانش‌آموزان در گروه سنی ۶ تا ۱۸ سال شور و شوق و هیجانات بسیار بالایی دارند و جزو اقشار آسیب‌پذیر جامعه نیز هستند. به‌همین دلیل بیمه حوادث دانش‌آموزی برای آنها در کشور ایران اجباری است.

اگر دانش‌آموزی چه در داخل و چه در خارج مدرسه دچار آسیب‌دیدگی یا سانحه شود، در صورت داشتنِ بیمه‌ی حوادث دانش‌آموزی می‌تواند هزینه‌های درمانی او را جبران کرد. آموزش‌وپرورش با گرفتن تأییدیه از مسئولان مربوطه در وزارت، بیمه حوادث دانش‌آموزی را برای تمام مدارس و دانش‌آموزان اجباری کرده است.

امروزه هزینه‌های پزشکی و درمانی بسیار بالاست و باید قبل از وقوع حوادث آن را پیش‌بینی کرد.

در ادامه این مقاله با دارالاکرام همراه باشید تا بیشتر با بیمه حوادث دانش آموزی آشنا شوید.

پیشنهادات خواندنی: بهترین موسسات خیریه ایران

بیمه دانش آموزی چیست؟

وزارت آموزش‌وپرورش و شرکت بیمه‌گری به نام بیمه معلم تحت یک قرارداد، افراد را تحت پوشش قرار می‌دهد. بیمه‌گر موظف است هزینه‌های ضرر و آسیب‌های وارده به دانش‌آموزان، مسئولان مدارس و کارمندان آموزش‌وپرورش در سال تحصیلی را تحت پوشش و حمایت قرار دهد.

این افراد از جمله دانش‌آموزان موظف هستند هزینه‌ای را طبق تعرفه، برای بیمه شدن پرداخت کنند. پس از پرداخت این مبلغ فرد بیمه می‌شود و می‌تواند شبانه‌روزی از حق بیمه خود برای اتفاق‌های احتمالی که در بیمه‌نامه قید می‌شود استفاده کند. اگر در طول سال تحصیلی دانش‌آموز دچار صدماتی شود، برای کاهش هزینه‌های درمانی و پزشکی خود می‌تواند از بیمه دانش‌آموزی خود استفاده کند.

اعتبار بیمه دانش‌آموزی از اول مهرماه تا آخر شهریورماه است یعنی تا پایان سال تحصیلی. آموزش‌وپرورش لیست اسامی دانش‌آموزان که حق بیمه را پرداخت کردند به شرکت بیمه اعلام می‌کند. دانش‌آموزان می‌توانند ۲۴ ساعت و شبانه‌روزی در طی سال تحصیلی از بیمه حوادث خود استفاده کنند.

شرایط لازم برای بیمه دانش آموزی

شرایط ثبت نام بیمه دانش آموزی چیست؟

ثبت نام بیمه دانش آموزی برای تمامی دانش آموزانی که در مدارس دولتی و غیر دولتی تحصیل می کنند، الزامی است. این بیمه 12 ماهه است و شامل 9 ماه تحصیلی و 3 ماه تابستان می باشد.
برای ثبت نام در این بیمه، دانش آموز باید در مدرسه نام نویسی کرده باشد و پرونده تحصیلی داشته باشد.هزینه بیمه سالانه باید توسط دانش آموز پرداخت شود که مقدار آن هر ساله با درصدی افزایش می یابد.
مدیر مدرسه موظف است این مبلغ را به دانش آموزان اعلام کند و پس از دریافت آن، کارت بیمه برای دانش آموز صادر می شود.بیمه دانش آموزی همه جا و همیشه دانش آموز را پوشش می دهد، یعنی اگر دانش آموز در هر مکانی حتی خارج از مدرسه دچار سانحه شود، بیمه هزینه های مقرر شده را پوشش می دهد.
این بیمه برای تمامی دانش آموزان در مراکز آموزشی دولتی و غیر دولتی، هنرجویان هنرستان ها، دانش آموزان رشته کار دانش، دانش آموزان پیش دبستانی، دانش آموزان تحصیل از راه دور، دانش آموزان و هنرجویان مدارس شبانه روزی، دانش آموزان مدارس استثنایی و حتی دانش آموزان تحصیل کننده در مدارس خارج از کشور شامل می شود.
مقالات خواندنی: نذر فرهنگی چیست؟

مدارک لازم برای بیمه دانش آموزی

برای ثبت نام در بیمه دانش آموزی، مدیر مدرسه باید اطلاعاتی از دانش آموزان جمع آوری کند. این اطلاعات شامل نام، نام خانوادگی، نام پدر و کد ملی دانش آموز است.

برای به روز رسانی اطلاعات، مدیران باید از سامانه سناد استفاده کنند تا اطلاعات جدید و تغییرات مدرسه به سامانه همگام منتقل شود. در این صورت، اطلاعات و مدارک به طور خودکار در سامانه همگام قرار خواهد گرفت.

علاوه بر این، دانش آموزان باید فیش پرداخت حق بیمه را به مدیر مدرسه تحویل دهند. اگر دانش آموز یا والدین او قادر به ارائه فیش پرداخت نیستند، می توانند مبلغ را به صورت نقدی به مدیر تحویل دهند.

هزینه ثبت نام بیمه دانش آموزی

هزینه ثبت نام بیمه دانش آموزی هر ساله تعیین می شود و معمولاً نسبت به سال قبل درصدی افزایش می یابد. دانش آموزان فقط بخشی از این مبلغ را پرداخت می کنند و بقیه توسط مدرسه پرداخت می شود.

با این حال، نمی توان یک مبلغ یکسان را برای همه مدارس اعلام کرد. هزینه ممکن است بسته به اینکه مدرسه دولتی یا خصوصی است، متفاوت باشد. این اطلاعات معمولاً در ابتدای سال تحصیلی به دانش آموزان ارائه می شود.به طور کلی، هزینه ثبت نام بیمه دانش آموزی در مدارس دولتی برای سال تحصیلی گذشته 96500 تومان بود.

احتمالاً این مبلغ برای سال تحصیلی 1403 افزایش می یابد، با توجه به روند معمول. به محض تعیین دقیق مبلغ این بیمه، اینجا به روز خواهد شد.

همچنین بخوانید : نقش جامعه و خیریه ها در کاهش تعداد کودکان باز مانده از تحصیل

بیمه دانش آموزی چیست و مدارک لازم برای ثبت نام

مراحل ثبت نام بیمه دانش آموزی

  1. ابتدا به سایت hamgam.medu.ir مراجعه کنید.
  2. وارد پرتال شخصی خود شوید.
  3. بر روی گزینه “سرویس های سناد” کلیک کنید.
  4. در قسمت “تعداد دانش آموزان” تعداد دانش آموزان را بررسی کنید.
  5. به داشبورد اصلی بازگردید و گزینه “مدیریت کاربران” را انتخاب کنید.
  6. بر روی گزینه “ویرایش” کلیک کنید.
  7. نقش را روی گزینه “دانش آموز” تنظیم کنید و سپس گزینه “جستجو” را انتخاب کنید.
  8. لیست اسامی و تعداد همه دانش آموزان مدرسه را بررسی کنید.
  9. پس از اطمینان از وجود نام همه دانش آموزان، به داشبورد اصلی بازگردید و گزینه “بیمه دانش آموزان” را انتخاب کنید.
  10. گزینه “ثبت نام” را انتخاب کنید.
  11. کلاس مورد نظر را انتخاب کنید و روی گزینه “جستجو” کلیک کنید.
  12. تیک مشخص شده را علامت گذاری کنید و گزینه “ثبت بیمه دانش آموزان انتخاب شده” را انتخاب کنید.
  13. نوع بیمه عادی را انتخاب کنید و سپس دکمه ذخیره را فشار دهید.

توجه داشته باشید که این مراحل برای تمام پایه ها یکسان است. اگر حق بیمه دانش آموزی عادی نبود، می توانید با کلیک بر روی علامت “ویرایش” در صفحه آخر، نوع بیمه را تغییر دهید.

مدت اعتبار بیمه دانش آموزی

بیمه دانش آموزی، مانند سایر بیمه‌ها، دارای مدت اعتبار مشخصی است. این بیمه از اول مهر تا سی و یکم شهریور سال بعدی اعتبار دارد و شامل مقاطع تحصیلی مختلف از جمله ابتدایی، متوسطه، هنرستان، مدارس استعدادهای درخشان و استثنایی می‌شود.

هزینه‌ای که برای این بیمه پرداخت می‌شود، برای همین مدت زمان است و برای تمدید اعتبار بیمه، باید هزینه جدیدی پرداخت شود.این بیمه هزینه‌های درمان و غرامت فوت تا حد دیه را پوشش می‌دهد.

مدت اعتبار بیمه دانش آموزی بسیار مهم است زیرا اگر دانش آموزی حادثه‌ای رخ دهد و فکر کند که هنوز تحت پوشش بیمه است، ممکن است به مراکز درمانی مراجعه کند. اگر مدت اعتبار بیمه به پایان رسیده باشد، دانش آموز مجبور خواهد بود هزینه‌های درمان را از جیب خود بپردازد.

بیشتر بخوانید: بی هیچ دلیلی مهربان باشیم

بیمه دانش آموزی چیست و هزینه اینکار چقدر است

بیمه دانش آموزی اجباری است؟

از سال ۱۳۶۱ بیمه دانش‌آموزی در ایران لازم و اجباری شده است. پس از جنگ تحمیلی ایران و عراق و بمباران شدن مناطق شهری و روستایی، عده زیادی از دانش‌آموزان آسیب دیدند و یا شهید شدند. از همان سال به بعد مدیران موظف شدند دانش‌آموزان مدرسه خود را در ازای دریافت مبلغ تعرفه معین، بیمه کنند. حق بیمه دانش‌آموزی توسط والدین و در بعضی مواقع توسط مدرسه پرداخت می‌شود.

مبلغ تعرفه حق بیمه پرداختی، قبل از شروع سال تحصیلی جدید توسط آموزش‌وپرورش اعلام می‌شود و باید پرداخت شود. به‌عنوان ‌مثال مبلغ حق بیمه در سال ۱۴۰۰ برای دانش‌آموزان ۱۰ هزار تومان بوده است.

در اکثر موارد هنگامی ‌که دانش‌آموز آسیب‌های بالایی می‌بیند هزینه درمان او بیش‌ازحد معمول است، در این مواقع پیشنهاد می‌شود که والدین، خود و خانواده را بیمه تکمیلی کنند. در بسیاری از مواقع هنگام روبه‌رویی با مشکلات، خانواده‌ها با یک سؤال بزرگ مواجه می‌شوند، چگونه باید از بیمه دانش‌آموزی استفاده کنیم؟

حق بیمه حوادث دانش آموزی چقدر است؟

آیا می‌دانید هزینه حق بیمه دانش‌آموزان چقدر است؟ حق بیمه دانش‌آموزی هرسال جداگانه تعیین می‌شود و طبق ضریب خسارت سال گذشته محاسبه می‌شود. همچنین تعرفه‌های خدمات درمانی، پزشکی و سقف تعهدات بیمه نیز دخیل است. هزینه بیمه حوادث دانش آموزی برای دانش‌آموزان شهر و روستا یکی است. مواردی هم مانند دانش‌آموزان تحت پوشش بهزیستی یا فرزندان شاهد از پرداخت حق بیمه برای بیمه حوادث دانش‌آموزی معاف هستند. به یاد داشته باشید بیمه حوادث دانش‌آموزی یک بیمه پایه است. ضروری است که علاوه بر بیمه پایه، دانش‌آموزان را تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دهیم.

مزایای بیمه حوادث دانش آموزی

بیمه دانش‌آموزی یک سال اعتبار دارد و اگر در طول تابستان نیز اتفاقی برای دانش‌آموز در خارج از مدرسه رخ دهد، می‌توان از آن استفاده کرد. بیمه موظف است حق بیمه دانش‌آموز را حساب کند در غیر این صورت خانواده آن دانش‌آموز حق شکایت از بیمه را دارند. اگر درون مدرسه حادثه‌ای برای دانش‌آموز رخ دهد و فرد خاصی مقصر آن باشد، خانواده دانش‌آموز می‌توانند علاوه بر دریافت غرامت از بیمه، از فرد خاطی شکایت کنند. آن‌ها می‌توانند پس از اعلام نتیجه دادگاه از فرد خاطی غرامت مربوطه یا دیه را دریافت کنند.

مقالات خواندنی: ضرورت کمک به نیازمندان

بیمه دانش آموزی چیست و آیا اجباری است

بیمه حوادث دانش آموزی چه مواردی را پوشش می دهد؟

اینجا 3 پوشش مهم حوادث دانش‌آموزی که ممکن است والدین از آن مطلع نباشند را بررسی می‌کنید. این بیمه برای حوادثی مانند نقص عضو، ازکارافتادگی و یا فوت دانش‌آموز به شما متعهد است. در صورت وقوع هر یک از این اتفاقات ناگوار می‌توانید از بیمه غرامتی را دریافت کنید. درصورتی‌که دانش‌آموز تحت پوشش بیمه تکمیلی هم باشد، می‌توانید از شرکت بیمه تکمیلی موردنظر هم غرامت دریافت کنید.

1. پوشش فوت در بیمه حوادث دانش‌آموزی

اگر دانش‌آموز در هر ساعتی از شبانه‌روز فوت کند، شرکت بیمه غرامت فوت را موظف است که به خانواده دانش‌آموز پرداخت کند. در سال 1399 غرامت فوت هر دانش‌آموزی که تحت پوشش بیمه حوادث دانش‌آموزی بوده چیزی حدود 10 میلیون تومان بوده است.

2. پوشش ازکارافتادگی و نقص عضو در بیمه حوادث دانش‌آموزی

اگر دانش‌آموزی در طی سال تحصیلی و مدت قرارداد او دچار حوادثی مانند از کار افتادگی یا نقص عضو بشود، شرکت بیمه طبق مفاد قرارداد باید غرامت او را بپردازد.

3. پوشش هزینه‌های پزشکی

ملاکی که با آن هزینه‌های درمانی تحت پوشش داده می‌شود، هزینه‌های درمانی وزارت بهداشت است. هنگامی‌که دانش‌آموزی دچار حادثه‌ای شده و آسیب می‌بیند، نیاز به استفاده از خدمات پزشکی و درمانی پیدا می‌کند. اگر این دانش‌آموز تحت پوشش بیمه حوادث دانش‌آموزی باشد، هزینه‌های پزشکی و درمانی او تحت پوشش قرار خواهد گرفت. آموزش‌وپرورش قراردادی با شرکت بیمه می‌بندد که به‌صورت گروهی دانش‌آموزان را بیمه تکمیلی می‌کند. شرکت بیمه طبق مفادی که در قرارداد وجود دارد موظف است غرامت را به‌صورت کامل بپردازد.

دارالاکرام حامی دانش آموزان فاقد سرپرست موثر

شما میتوانید با تماس با شماره ۰۲۱۸۸۰۸۸۹۹۹ با ما در تماس باشید تا کارشناسان خیریه به سوالات شما پاسخ بدهند.

با ما در تماس باشید🙂