Skip to content

کمک به کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست

کودکان بد سرپرست چه کسانی هستند؟

کودکی که پشتیبانی به نام پدر و مادر سالم از لحاظ فیزیکی و روانی نداشته باشد در معرض انواع خطرات روحی، روانی و جسمی است.

پسر یا دختری که از همان کودکی با مشکلات مالی بد بزرگ شود در آینده دچار اختلالاتی همچون پرخاش، استرس، اضطراب و وسواس‌های فکری می‌شود. اغلب جوانان و نوجوانانی که از بچگی جزء کودکان فاقد سرپرست موثر بوده‌اند به دلیل لطمه‌های سنگین دوران کودکی اکنون دچار بیماری‌های روانی حادی مثل افسردگی هستند.

بعضی از این اشخاص متاسفانه به دلیل انجام اعمال بزهکارانه و رفتن به راه‌های کج، آینده خود را به سمت نابودی کشانده‌اند. عدم وجود سرپرست سالم و موثر از لحاظ عقلانی و مادی تا به این حد آینده کودک را رو به تباهی می‌کشاند.

به نظرتان چرا فاجعه کودک کار هنوز ادامه دارد؟ چرا کودک و بچه یک خانواده مجبور به کار می‌شود؟

جواب ساده است. دلیل فقط معیشت سخت و اوضاع مال نامساعد خانواده کودک است؛ چرا هر روزه بر تعداد دانش‌آموزانی که ترک تحصیل می‌کنند افزوده می‌شود؟ چون خانواده‌ کودک از پس هزینه‌های تحصیل کودک برنمی‌آید.

بیشتر بخوانید: عیدی دادن به کودکان نیازمند

شرایط کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست چگونه است؟

کودکان بی سرپرست چه کسانی هستند؟

اگر مفهوم کودکان بی سرپرست یا فاقد سرپرست موثر را بدانید به راحتی می‌توانید در اطراف و شهر خود این کودکان را پیدا کنید. واژه و لفظ فاقد سرپرست، اولین بار توسط بنیان گذاران موسسه خیریه دارالاکرام به کار رفت.

این واژه برای کودکانی که بدون والد (ایتام) هستند، کودکانی که والدین‌شان از هم جدا شده‌اند (بچه‌های طلاق) بچه‌هایی که توسط مادر سرپرستی می‌شوند، کودکانی که والد معتاد یا فراری و متواری دارند، کودکانی که توسط فامیل و افراد غیر مثل مادر بزرگ، عمو، خاله، ناپدری وسرپرستی می‌شوند، استفاده می‌شود. دلیل استفاده از این لفظ حفظ کرامت‌های انسانی و عدم القای حس ناخوشایند واژه‌هایی مثل بچه طلاق بودن به کودک است.

شرایط کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست چگونه است؟

اغلب کودکان فاقد سرپرست موثر رفتار، گفتار و روابط اجتماعی استانداردی ندارند. یعنی به دلایل شرایط و مشکلات خاصی که دارند یا دچار بیماری‌های روانی مثل افسردگی هستند و اغلب انزوا و گوشه‌گیر هستند یا کمبودها باعث برانگیختگی اعصاب آن‌‌ها شده و رفتارهای پرخاشگرانه و بزهکارانه دارند.

رفتارهای نابهنجار این کودکان معمولا برای جلب توجه دیگران صورت می‌گیرد که ناشی از فقدان خانواده ایده‌آل است.

بیشتر بخوانید: اهدا کتاب به دانش آموزان نیازمند

در ادامه به‌شرح چند مورد از شرایط و مشکلات این کودکان و راه حل مشکلاتشان می پردازیم:

  • کتک خوردن کودکان فاقد سرپرست موثر

والدینی که اعتیاد دارند یا مبتلا به بیماری‌های روانی حاد هستند هر لحظه ممکن با حالتی جنون وار بنا به دلایل پوچ دست به کتک کاری و تنبیه بدنی کودک خود بزنند. ترس، استرس و اضطراب دائمی بخشی از هویت و آینده این کودکان می‌شود.

  • آزار و اذیت جنسی کودکان فاقد سرپرست موثر

شاید باورش سخت باشد اما آمار بچه‌هایی که از طرف سرپرست خود (والد معتاد، بیمار، ناپدری و…)مورد آزار و اذیت جنسی قرار می‌گیرند کم نیست.

آزار و اذیت جنسی کودکان فاقد سرپرست موثر

  • اجبار به کار کودکان فاقد سرپرست موثر

خانواده‌هایی که وضع معیشتی نامناسبی دارند فرزندان خود را مجبور به کار می‌کنند. امرار معاش از طریق  کودک ناعادلانه‌ترین تبعیض جهان است.

  • عدم محبت کودکان فاقد سرپرست موثر

کمبود محبت باعث ایجاد رفتارهای پرخاشگرانه کودک در نوجوانی و حتی بزرگسالی می‌شود البته عکس این قضیه نیز گاها اتفاق می‌افتد و باعث شکل گیری رفتارهایی مثل گوشه‌گیری و عدم توانایی ارتباط برقرار کردن با اجتماع می‌شود. کودکانی که رفتارهایی برای جلب توجه افراد دوروبر خود می‌کنند نیز به دلیل فقدان محبت والدین است.

  • نبود امکانات کودکان فاقد سرپرست موثر

از دیگر مشکلات جدی کودکان فاقد سرپرست کمبود امکانات است. این کودکان دارای خانواده‌هایی با وضع اقتصادی ضعیف هستند و طبیعی است که از هیچ امکاناتی برای رفاه، تحصیل و تفریح استفاده نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: نیازهای ضروری خانواده نیازمند

راه حل رفع مشکلات کودکان فاقد سرپرست موثر

در پارگراف قبلی به چندتا از مشکلات و شرایط مشترک کودکان فاقد سرپرست موثر اشاره کردیم هر چند که نمی‌توان به طور کامل مشکلات این عزیزان را برطرف کرد اما با همدلی و محبت تا حدود زیادی می‌توان آن‌ها را از این شرایط بد نجات داد.

راه حل رفع مشکلات کودکان فاقد سرپرست موثر

در ادامه چند راه‌حل موثر معرفی می‌کنیم:

  • ایجاد یا یافتن شغل و منبع درآمد درخور و مناسب

کودک فاقد سرپرست موثر شامل بچه‌هایی که والد معلول، معتاد، مبتلا به بیماری خاص همچنین گودکانی که مادر یا برادر و خواهر بزرگترشان سرپرست آن‌ها شده است می‌شود. این سرپرست‌ها به دلیل خاصی که دارند معمولأ بیکار هستتند یا اینکه دارای شغل کاذب با منبع درآمد ناچیزی هستند. ایجاد یا پیدا کردن یک شغل با حقوق و مزایای متعارف بزرگ‌ترین کمک به این کودکان است.

  • آموزش مراقبت و نگهداری از خود

همانطور که قبل‌تر اشاره کردیم بخش زیادی از قربانیان تجاوز و آزار و اذیت‌های جنسی کودکانی هستند که فاقد سرپرست موثر هستند این کودکان به دلیل آموزش‌های غلط، ناآگاهی و احساس‌هایی مثل خجالت، از بیان چنین آزار و تعرضی سکوت می‌کنند. آموزش مراقبت از خود در مقابل تعرض یکی از بهترین روش‌های حفظ سلامت روان و جسم کودک است.

  • همکاری با خیریه

موثرترین راه‌حل رفع مشکلات بچه‌هایی که سرپرست موثر ندارند همکاری با خیریه‌ها است، چرا؟ چون موسسه خیریه طیف گسترده‌ای از کودکانی که واقعا احتیاج به کمک و همدلی دارند را در بر می‌گیرد. موسسه دارالاکرام که نزدیک به سه دهه از فعالیت آن می‌گذرد قشر کودکان کار، کودکان بدون سرپرست، کودکان جامانده از تحصیل، کودکان بی‌بضاعت ودر سرتاسر ایران را تحت پوشش خود درآورده است و بر تعداد این کودکان هر روزه با همکاری و همدلی شما افزوده می‌شود.

ایجاد یا یافتن شغل و منبع درآمد درخور و مناسب خانواده کودکان بی سرپرست یا بد سرپرست

  • آموزش مهارت خاص

هر یک از ما بر حسب توانایی و هنری که داریم می‌توانیم در حرفه و هنر خود، مهارت‌های لازم را به کودک بدون سرپرست یا بد سرپرست آموزش دهیم یا اینکه فرد متخصصی را چند روز برای دادن آموزش‌های لازم به کودکان فاقد سرپرست موثر استخدام کنیم. این چنین آموزش‌های مهارتی در آینده، کمک بزرگی به استقلال مالی کودک و نوجوان می‌کنند.

  • حمایت‌های مالی

حمایت مالی می‌تواند تقبل هزینه‌های پزشکی یک یا کل اعضای خانواده کودک، پرداخت ماهانه یک مبلغ مسخص پول نقد، پرداخت قبوض، پرداخت هزینه‌های تحصیل و مواردی از این قبیل باشد.

  • حمایت‌های تفریحی فرهنگی

این کودکان به دلیل اوضاع مالی و روحی روانی نامساعد هیچ نوع تفریح سالم و پرورشی ندارند. کودکان در فضاهای تفریحی مثل فضاهای ورزشی و هنری استعدادهایشان شکوفا می‌شوند. کودک فاقد سرپرست موثر همچون فرزندان ما نیز به تفریح، ورزش و دنبال کردن علایق خود دارند. با فراهم کردن فضاهای این چنینی می‌توان کمک بزرگی به این کودکان در راستای شکوفا شدن استعدادهایشان کرد.

نقش دارالاکرم در کمک به کودکان بی سرپرست و بد سرپرست

نقش دارالاکرام در رفع مشکلات و شرایط بد کودکان فاقد سرپرست موثر

موسسه دارالاکرام مجموعه‌ای بزرگ از مددجویان و روانشناسان و حمایت‌گرانی است که در تلاش برای یافتن بچه‌ها و کودکان فاقد سرپرست موثر در جای جای ایران و حمایت همه جانبه از آن‌ها هستند.

دارالاکرام تا کنون بیش از ۷۰۰۰ کودک جامانده از تحصیل را که به دلیل عدم سرپرست و وضع معیشتی نامناسب ترک تحصیل کرده‌ بودند مانند کودکان کار، به تحصیل بازگردانده است.

این موسسه با راه‌اندازی پویش‌های مختلف و‌ متنوع که در ادامه به چندتا از آن‌ها اشاره می‌کنیم، در تلاش برای جذب خیرین و نیکوکاران بیشتر به جهت رفع تمام مشکلات کودکان و بچه‌های بد سرپرست، بدون سرپرست و کم برخوردار است.

  • کمک‌های نقدی
  • سامانه پرداخت آنلاین
  • حامی تحصیلی
  • تقبل هزینه درمان
  • استخدام مددکار
  • مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها
  • کمک غیر نقدی
  • قلک مهربانی
  • ساخت مراکز آموزش، بهداشتی و ورزشی ویژه کودکان و نوجوانان فاقد سرپرست موثر

سایت حمایت از کودکان بی سرپرست

سایت کمک به کودکان بد سرپرست

شما نیکوکار گرامی میتوانید با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۰۸۸۹۹۹ تماس بگیرید یا برای حمایت از دانش آموزان از طریق لینک زیر اقدام کنید.

حمایت از دانش آموز

چگونه حامی کودکان بی سرپرست شویم؟

برای حمایت از کودکان بی‌سرپرست، راه‌های مختلف و مؤثری وجود دارد که می‌توانید به کمک آنها تأثیری عمیق و پایدار در زندگی این کودکان ایجاد کنید. در ادامه، به برخی از این روش‌ها اشاره خواهم کرد تا بتوانید به عنوان یک حامی فعال، نقش خود را در این زمینه ایفا کنید.

۱. داوطلب شدن در سازمان‌های مربوطه

شما می‌توانید به عنوان داوطلب در سازمان‌هایی که به کودکان بی‌سرپرست کمک می‌کنند فعالیت کنید. این سازمان‌ها معمولاً به کمک‌های مالی و همچنین کمک‌های انسانی نیاز دارند.

۲. حمایت مالی

اهدای مالی به سازمان‌ها و نهادهایی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، می‌تواند تأثیر بسزایی در بهبود شرایط زندگی این کودکان داشته باشد. حمایت مالی می‌تواند شامل کمک‌های نقدی یا تأمین منابع آموزشی و زندگی برای کودکان باشد.

۳. فراهم آوردن فرصت‌های آموزشی

کمک به فراهم آوردن فرصت‌های آموزشی برای کودکان بی‌سرپرست می‌تواند در آینده آنها تأثیر به سزایی داشته باشد. این می‌تواند شامل تأمین هزینه‌های تحصیلی، کتاب‌های درسی و سایر منابع آموزشی باشد.

همکاری با خیریه برای کمک به کودکان کم سرپرست و بد سرپرست

۴. پیوستن به برنامه‌های حمایتی

برخی از سازمان‌ها برنامه‌های حمایتی از کودکان بی‌سرپرست دارند که شما می‌توانید به عنوان حامی در آنها شرکت کنید. این برنامه‌ها معمولاً شامل حمایت ماهانه یا سالانه از یک کودک خاص است که می‌تواند شامل تأمین هزینه‌های زندگی، آموزشی و پزشکی او باشد.

۵. آگاهی‌رسانی و آموزش

آگاهی‌رسانی در مورد وضعیت کودکان بی‌سرپرست و نیازهای آنها می‌تواند به جلب توجه و حمایت بیشتر جامعه منجر شود. شما می‌توانید در رویدادها شرکت کنید، در شبکه‌های اجتماعی در مورد این موضوع صحبت کنید و یا کارگاه‌های آموزشی برگزار کنید تا دیگران را نیز در این زمینه فعال کنید

بیشتر بخوانید: بورسیه تحصیلی دانش آموزان در خیریه به چه معناست؟

شماره حساب کمک به کودکان بی سرپرست و ایتام

شما میتوانید از طریق شماره حساب یا شماره کارت های زیر حامی کودکان فاقد سرپرست موثر باشید.

میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان خیریه دارالاکرام صحبت کنید.

شماره تماس: ۰۲۱۸۸۰۸۸۹۹۹

شماره حساب: ۳۲۵-۸۱۰۰-۱۰۴۸۴۶۳۶-۱

شماره کارت: ۵۰۲۲-۲۹۱۰-۱۴۶۷-۵۰۸۴
سامانه حمایت از کودکان بی سرپرست

خیریه کمک به کودکان بی سرپرست و بد سرپرست

خیریه دارالاکرام یکی از سازمان‌هایی است که در زمینه حمایت از تحصیل کودکان فاقد سرپرست فعالیت می‌کند. این خیریه با فراهم آوردن شرایط مناسب تحصیلی و حمایت‌های مالی و معنوی، به کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست کمک می‌کند تا بتوانند در محیطی امن و پشتیبان به تحصیل خود ادامه دهند و آینده‌ای روشن‌تر برای خود رقم بزنند.

با ما در تماس باشید🙂