این دوره از این دوسالانه با اهمیت به نوآوری در حل مسائل اجتماعی سازمانهای غیردولتی با دو رویکرد ترویجی و آموزشی و مشاوری، به دنبال مهم کردن مستندسازی و ایجاد دغدغه در مدیران و کارشناسان سازمانهای جامعه مدنی و نیز ارتقای ظرفیت کارشناسی این سازمانها از طریق آموزش و توانافزاییست.
هدف از این دوسالانه علاوه بر مدیریت دانش، مستندسازی و نوآوری، حرفهای شدن و ترغیب سازمانهای مردمنهاد به این مهم است؛ به طوری که در این شرایط اقتصادی برای اینکه اتفاقهای خوبی در بدنه جامعه روی دهد چارهای نیست جز اینکه جامعه مدنی و نهادهای غیردولتی به فکر نو شدن، حرفهایگری و نوآوری و مستندسازی باشند.
فراخوان جایزه دی ماه ٩٩ منتشر و مهلت ارسال آثار تا پایان فروردین ١٤٠٠ تمدید شد که مجموعا ٣٤ سازمان از کل کشور در این فراخوان شرکت کردند که در این میان ١٩ سازمان از استان تهران بودند.
غالب موضوعات مورد توجه از سوی سازمانهای مدنی در این فراخوان،سلامت و آموزش؛ نوجوانان؛ توانمندسازی؛ محیط زیست؛ کارآفرینی و اشتغال؛ معلولین و سالمندان؛ فرهنگی و صلح؛ کودکان کار؛ افراد در معرض آسیب؛ محرومیتزدایی و خیریه بود.
پیشتر نیز موسسه معین در راستای این فراخوان ٤ کارگاه آموزشی و نیز ۱۰ جلسهی مشاوره در حوزهی مدیریت دانش، گزارشنویسی، مستندسازی و تولید محتوا در شبکههای اجتماعی برگزار کرده بود.
نوآوری در مستندسازی، شناسایی و روش حل مساله و انتخاب جامعه هدف و همچنین ارائهی یک راه حل جدید از شاخصهای داوری در این فراخوان بود.
سعید مدنی، جامعهشناس و پژوهشگر حوزه جامعه مدنی؛ دکتر رضوی، جامعهشناس و فعال مدنی؛ دکتر وامقی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشکده علوم بهزیستی و توانبخشی؛ لیلا ارشد، پیشکسوت و فعال حقوق کودک و بنیانگذار خانهی خورشید؛ دکتر پیام روشنفکر، پژوهشگر اجتماعی و عضو هیات علمی دانشکده علوم بهزیستی و توانبخشی و نیز مراد ثقفی، روزنامهنگار و پژوهشگر و فعال مدنی از دوران این جایزهی دوسالانه بودند.
شاخصهای مستندسازی شامل مستندات کتبی و تصویری و سایر مستندات میشد که در بخش کتبی، گزارش اقدامات قبل و حین پروژه؛ فعالیتهای انجامشده، کیفیت نتیجهگیری، ارزیابی اقدامات و فعالیتها، تصاویر و عکسها، جدولها و نمودارهای گویا و باکیفیت، فهرست، مقدمه، پیوست و نقطه قوت از نظر داوران ملاکهای امتیازدهی بود.
در شاخص گزارش تصویری و مستندات، کیفیت تصویر، صوت و صدا؛ گویایی و پیامرسانی و جذابیت کلی و پروپوزال، بروشور و عکس مورد ارزیابی بود.
طرح این جایزه دوسالانه از سوی موسسه مجتبی معین فرصتی در جهت ارتقای توانمندیهای سازمانهای غیردولتی در حوزه مستندسازی و نوآوری خواهد بود که در این شرایط به وجود آنها نیاز جدیست؛ چراکه در فعالیت سازمانهای مردمنهاد، علاوه بر عشق و دل، توانمندسازی و حرفهایگری بسیار موثر است و حجم زیادی از تجارب در سازمانهای مدنی وجود دارد که با مستندسازی آنها میتوان به قدرتمند شدن جامعه مدنی کمک کرد.
موسسهی خیریه دارالاکرام نزدیک به دو دهه در حوزه آموزش دانشآموزان فعالیت میکند و از سال ۹۴ با طراحی سامانه آنلاین به مهربانی برای جمعآوری اطلاعات دانشآموزان بیبضاعت و ثبت اطلاعات در کدال بورس و سایر پلتفرمهای آنلاین پرداخته است، در کنار انجمن احیای ارزشها و موسسه قطره در گروه دوم قرار گرفت.
موسسه نیکوکاری دکتر مجتبی معین یک نهاد خیریه مردمی و غیردولتی در سطح ملی است که در زمینههای آموزشی، پژوهشی، اجتماعی و ترویجی برای کمک به پیشگیری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی و کاهش فرآیند رو به گسترش آنها فعالیت میکند.
به مناسبت این رویداد امیدبخش، روابط عمومی دارالاکرام به انتشار این خبر در رسانهها و خبرگزاریها پرداخت.