Skip to content

آکادمی خیر ایران در «یک چای یک تجربه» پای صحبت‌های مدیرعامل دارالاکرام نشست

میراحمدی‌زاده: مهم‌ترین کار سمن‌ها آگاه‌سازی جامعه هدف و مشاوره دادن به مددجویان است

مرکز آموزش‌های نیروهای متخصص برای امور خیر و نیکوکاری روز گذشته در بیست و نهمین نشست یک چای یک تجربه میزبان مدیرعامل دارالاکرام بود.
آکادمی خیر ایران این نشست را با هدف آشنایی با رویکردهای سمن‌ها و نهادهای خیریه برگزار می‌کند.
مصطفی میراحمدی‌زاده، مدیرعامل دارالاکرام، در این نشست با اشاره به تاریخچه‌ی شکل‌گیری دارالاکرام و چگونگی گسترش فعالیت‌های این نهاد توضیحات جامعی درباره اساسنامه و اصول فعالیت این نهاد خیریه داد و گفت: این نهاد خیریه با بیش از دو دهه فعالیت، حامیِ آموزشِ بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ دانش‌آموز از سراسر ایران و دارای بیش از ۹۵ شعبه فیزیکی و مجازی است و کمک‌های خود را به صورت بورسیه تحصیلی و در حوزه‌های درمان؛ مشاوره؛ کارآفرینی؛ معیشت و فرهنگ و هنر به دانش‌آموزان فاقد سرپرست موثر ارائه می‌دهد.
ایشان با اشاره به دلایل شکل‌گیری هسته‌ی اولیه دارالاکرام گفت: دارالاکرام مفتخر است که مادرِ خیریه‌های ایران، بدرالملوک امام، را در هیات مدیره خود دارد.
میراحمدی‌زاده از راه‌اندازی سامانه به مهربانی در دارالاکرام خبر داد و گفت: صفر تا صد کار شناسایی، راستی‌آزمایی، بارگذاری مدارک، قرار گرفتن مددکار در کنار دانش‌آموز، پیدا شدن حامیان و حمایت آنلاین در این سامانه انجام می‌شود.
وی درباره آفت‌های موازی‌کاری‌ها در حوزه امر خیر گفت: تلاش ما این است که از طریق سامانه به مهربانی در کنار خیریه‌های خوشنام قرار بگیریم؛ به این صورت که امکان دسترسی به فعالان حوزه خیر داده می‌شود تا از طریق این سامانه فعالیت کنند.
میراحمدی‌زاده با اشاره به اینکه خیریه‌های گلستان؛ کرمانشاه؛ خرم‌آباد؛ خرمشهر؛ سراوان و جاسک از جمله نهادهایی هستند که در راستای توسعه گستره‌ی فعالیت‌های سامانه به مهربانی از طریق دارالاکرام فعالیت می‌کنند؛ افزود: برنامه‌ی ما این است که در کنار نهادهای مشابه قرار بگیریم.

ایشان قضاوت درباره موفقیت یا عدم موفقیت دارالاکرام را به دیگران واگذار کرد و گفت: ما همواره تلاش کرده‌ایم ذیل منشور و کنوانسیون‌های حقوق کودک و البته ذیل شرع و در منطقه‌الفراغ فعالیت کنیم.
میراحمدی‌زاده ادامه داد که در همین راستا جایزه‌ی سالانه الفبای فردا همزمان با روز جهانی کودک یعنی ۲۹ آبان هر ساله با همکاری حقوق بشر اسلامی برگزار و به فعالان حوزه‌ی حقوق کودک اهدا می‌شود.
وی، ضمن معرفی سامانه به مهربانی از توسعه فعالیت‌های این نهاد خیریه از طریق این سامانه، خبر داد و برای قرار گرفتن در کنار خیریه‌های خوشنام و افراد نیکوکار اعلام آمادگی کرد.
میراحمدی‌زاده با تاکید بر اینکه ما به دانش‌آموزان صدقه نمی‌دهیم؛ انفاق هم نمی‌کنیم بلکه با آنها قرارداد همکاری امضا می‌کنیم؛ فعالیت این موسسه را در مرز میان خیریه و سمن معرفی کرد که علاوه بر حمایت از جامعه هدف، راه را نیز به آنها نشان می‌دهد.
مدیرعامل دارالاکرام با اشاره به اینکه رعایت شفافیت مالی و حفظ کرامت ذاتی انسانی در راس فعالیت این نهاد خیریه است، گفت: هزینه‌های جاری موسسه از هزینه‌هایی که صرف بورسیه دانش‌آموزان می‌شود تفکیک شده است و نیکوکار خودش انتخاب می‌کند که در کدام حوزه مشارکت داشته باشد و بر این اساس نیکوکاران به سه گروه حامی، بانی و بانی خاص تقسیم می‌شوند.
وی با تاکید بر اینکه اگر یک خیریه یا یک سمن نیکوکاری بخواهد موفق، نظام‌مند و مسئولیت‌پذیر باشد، باید هسته‌ی موظف داشته باشد تا نیروهای داوطلب به دور آن هسته‌ی اولیه شکل بگیرند؛ یکی از نقاط ضعف خیریه‌ها را غافل ماندنشان از اهمیت حضور نیروهای داوطلب و ساماندهی کردن آنها در راستای استفاده بهینه و هدفمند دانست.
میراحمدی‌زاده که بیش از ۱۰ سال است در حوزه امر خیر فعالیت می‌کند، در صورت‌بندی چالش‌های موجود در عرصه خیر آنها را به چهار گروه چالش‌های سازمان‌های خیریه؛ نیکوکاران؛ مددجویان و حکمرانان تقسیم کرد و گفت: در شرایط فعلی ما کمترین چالش را با حکمرانان داریم و چالش‌های جدی‌تر ما با خیریه‌هاست؛ خیریه‌ها تصور می‌کنند باید هیاتی عمل کنند و یک فرد تصمیم‌گیرنده‌ی نهایی باشد؛ در حالی که یک خیریه باید فرآیندمحور و ساختارمند عمل کند؛ شفاف و تخصصی باشد و از سرک کشیدن در هر حوزه‌ای بپرهیزد.
وی درباره چالش‌های مربوط به نیکوکاران نیز گفت: در انجام کار نیک به شکل صحیح ابتدا باید نیک‌اندیشی صورت بگیرد؛ نیکوکاران باید اولویت‌بندی‌ها را در نظر بگیرند و در کار خیر به فکر سرمایه‌گذاری برای آینده کشور باشند.
ایشان همچنین از آفت‌های فرهنگ عمومی و مسائل بحرانی در شکل‌گیری دیدگاه‌های طلبکارانه و تنبلی در جامعه مددجویان یاد کرد و مهم‌ترین کار سمن‌ها را آگاه‌سازی جامعه هدف و مشاوره دادن به مددجویان دانست.

با ما در تماس باشید🙂