Skip to content

گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم – سال 1398

اقدامات شعبه قم در دوران کرونا

ديدار مديران دارالاكرام با آيت اله علوي گرگاني

تأکید آیت‌الله علوی‌گرگانی بر کمک به محرومان و ایتام جامعه

به گزارش خبرگزاری ها از قم، آیت‌الله علوی گرگانی مرجع تقلید شیعیان در دیدار اعضای موسسه دارالاکرام حضرت ابوالفضل(ع) که در دفتر معظم له برگزار شد،اظهار داشت:فعالیت این موسسه شایسته تقدیر است و اینکه در جامعه افراد بی‌سرپرست را تحت پوشش قرار می‌دهید عمل بسیار خوبی است.

وی افزود: پیامبر(ص)فرزندی را به سرپرستی پذیرفته بودند و پس از مدتی این فرزند فوت کرد که رسول خدا گریه و بی‌تابی کردند، این موضوع نشان‌دهنده رافت و عطوفت رسول خدا بود.

مرجع تقلید شیعیان بیان کرد:باید تلاش شود با پیروی از مکتب اهل‌بیت(ع) و پیامبر(ص) درزمینهٔ سرپرستی افراد بی‌سرپرست اهتمام داشته باشیم، دنیا محل گذر است و موضوعی که باقی می‌ماند آخرت است.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه با اشاره به حدیثی از رسول خدا ادامه داد:هنگامی‌که انسان از دنیا می‌رود نخستین موضوعی که وجود دارد و موردتوجه است این‌که مردم درباره وی چه چیزی می‌گویند.

آیت‌الله علوی گرگانی تصریح کرد:عمل ما درگرو کار مردم است و باید به این موضوع توجه کنیم مردم چه چیزی درباره ما می‌گویند چون تعریف ما از خودمان مؤثر نیست.

وی با اشاره به اهمیت خدمت به نیازمندان و ایتام جامعه افزود:فعالیت این موسسه بسیار مهم است چون در راستای ساماندهی افراد بی‌سرپرست است و باید در کار خود دلسرد نشوید چون برخی سنگ‌اندازی کرده و تهمت می‌زنند ولی باپشتکار به فعالیت خود ادامه دهید.

مرجع تقلید شیعیان با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع)خاطرنشان کرد:دهن مردم بسته نمی شود و هرکاری که انجام دهید حرف زده می شود، هیچ موضوعی شما را از کارتان باز ندارد و هدف خود را برای خدا انجام دهید …

7 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398

32 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398

 

 

 

توزيع پك لوازم التحرير ، كيف و كفش در بين دانش آموزان بورسيه شده

 

به لطف خدا و همت همراهان و حاميان عزيز ، شعبه قم موفق شد در مهر ماه امسال نيز براي دانش آموزان تحت پوشش خود پك لوازم التحرير ، كيف و كفش تهيه كند.توزيع  اين اقلام كه جمعا به ارزش 51634000 هزار تومان بوده است از اواخر شهريور ماه تا هفته اول مهر ماه به طول انجاميد.

نوشت افزار گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398

 

جلسات مشاوره رفتاري و خانوادگي براي دانش آموزان عضو موسسه

هر هفته در شعبه قم براي دانش آموزان و خانواده هايي كه به تشخيص مددكار احتياج به مشاوره دارند توسط جناب آقاي دكتر نصيري جلسات مشاوره رفتاري صورت مي گيرد.

طبق گزارش مددكاران با توجه به مشكلات عدیده زندگي ،خانواده هاي زيادي نیاز به مشاوره دارند ، به طوري كه از هر پنج خانواده عضو موسسه، سه خانواده در نوبت مشاوره قرار گرفته اند .

IMG 9507 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398   IMG 8810 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398

غربالگري دانش آموزان عضو موسسه

در اولین نوبت غربالگري دانش آموزان ابتدايي موسسه دارالاكرام شعبه قم (63 نفر) که هفته گذشته مورخ 98/10/5 صورت گرفت. چهار دانش آموز دارای مشكل بينايي ، 11 مورد دارای مشكل فيشور سيلنت ، 37 مورد مشكل دهان و دندان،  و چهار مورد نیز دارای اختلالات رواني شناسايي شدند.

دانش آموزانی که مشکل بینایی داشتند به چشم پزشك ارجاع داده شده و عينك براي آنها تهيه گرديد. دانش آموزانی که مشكل فيشور سيلنت داشتند به اداره بهداشت ارجاع داده شده و تحت درمان قرار گرفتند. دانش آموزان داراي اختلالات رواني نیز به متخصص روان شناس ارجاع داده شدند.37 موردی كه نياز به دندان پزشك داشتند نیز به پزشك طرف قرارداد ارجاع داده شدند تا پس از معاینه هزینه های درمان نیز مشخص شود.

photo ۲۰۱۹ ۱۲ ۲۶ ۱۳ ۱۷ ۴۸ گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398 photo ۲۰۱۹ ۱۲ ۲۶ ۱۳ ۱۷ ۵۴ گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398 photo ۲۰۱۹ ۱۲ ۲۶ ۱۳ ۱۷ ۴۸ 2 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398 photo ۲۰۱۹ ۱۲ ۲۶ ۱۳ ۱۸ ۰۴ گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398

مادران دانش آموزان عضو موسسه نيز در كنار فرزندانشان سواد آموختند.

باتوجه به بی سوادی تعدادی از مادران و مشکلات فرهنگی ناشی از آن در این خانواده ها، درسال۹۶، مادران بی سواد تحت حمايت موسسه دارالاكرام شعبه قم را مشخص کردیم. ۷۵نفر اعلام بی سوادی کردند. سپس ضمن مذاکره با آموزش وپرورش و مدیریت نهضت سوادآموزی، برای کمک به سوادآموزی این مادران در کنار دانش آموزان به تفاهم رسیدیم.

اسامي و کدملی ۷۵ نفر را به آموزش وپرورش ارائه کردیم که مشخص شد، از این تعداد، 20 نفر تا ششم و ۲۲ نفر تا سوم نهضت درس خوانده اند و 33 نفر باقی مانده نیز کاملا بی سواد هستند.

سه نفر از ۲۰نفر اول که مشتاق درس خواندن بودند با حمایت های مالی موسسه در دوره راهنمایی مشغول به تحصیل شده اند.

۲۲ نفر را به سه گروه تقسیم کردیم و در نزدیکی آنها مکانی را به عنوان کلاس درس تعیین کردیم. ۳معلم از آموزش وپرورش (نهضت) با ما همکاری نمودند و در حال حاضر مشغول به تدریس این مادران هستند که پیشرفت خوبی دارند.

برای ۳۳ نفر نیز سه معلم تعیین و مقرر شد و از آنها خواسته شد با جدیت و پشتکار تحت هر شرایطی به تدریس این مادران ادامه دهند تا آنها عذری برای درس نخواندن نداشته باشند. از این معلمان خواسته شد در این باره به موسسه گزارش دهند و در صورتی که مادری در این کلاس ها حاضر نمی شد مورد بازخواست قرار می گرفت.  بعضی از مادران نیز که نمی توانستند در این کلاس ها شرکت کنند، در یکی از خانه ها جمع می شدند و معلمان در آنجا به آنها درس می دادند.

تدریس به سه مادر دیگر را نیز فرزندان شان به عهده گرفتند و برای این کار معادل حق الزحمه تدریس معلمان نهضت، حقوق دریافت کردند. این مادران پس از شرکت در امتحانات نهضت موفق به قبولی شدند.

photo 2020 02 05 09 31 13 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398

اهدای بسته های نوروزی از سوی مددکاران موسسه به خانواده های عضو موسسه

مددکاران سخت کوش موسسه دارالاکرام شعبه قم ، به منظور پیشگیری از گسترش بیش از پیش ویروس کرونا ، برای توزیع سبد های نوروزی به منازل خانواده های تحت پوشش مراجعه کرده و بدین ترتیب ضمن حفظ سلامت این عزیزان ، گل لبخند بر لبابشان نشاندند .

3d449e78 94e5 4f3a a092 c69b6cbf0db4 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398 66f382e9 edfe 45c1 9d61 c1b4efac54a7 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398 3f5f8cb1 7814 44bd a88e d405d63fb22f گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398   01e441e3 207d 42ff 97a9 28263f7453a9 گوشه ای از اقدامات موسسه دارالاکرام شعبه قم - سال 1398

با ما در تماس باشید🙂