Skip to content

وزیر پیشین آموزش و پرورش از موسسه دارالاکرام دیدن کرد

وزیر پیشین آموزش و پرورش، محسن حاجی‌میرزایی، در موسسه دارالاکرام حضور  یافت و با مدیرعامل و عوامل این موسسه خیریه دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار که در محل موسسه دارالاکرام برپا شد، مدیرعامل این موسسه، مصطفی میراحمدی‌زاده و برخی دیگر از عوامل حضور داشتند.

دارالاکرامی‌ها با گرامیداشت یادِ بدرالملوک امام؛ مادر خیریه‌های ایران، که یکی از اعضای هیات مدیره دارالاکرام بود؛ به معرفی شفاف فعالیت این موسسه پرداختند و با ارائه‌ی مستندات، از چند و چون کارِ این سمن 22 ساله گفتند که در حوزه‌ی حمایت از آموزش کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کند و با فراهم آوردن امکانات در حوزه‌های آموزش؛ معیشت؛ سلامت؛ مشاوره؛ کارآفرینی و فرهنگ و هنر مانع ترک تحصیل آنها می‌شود؛ موسسه‌ای که از طریق سامانه‌ی آنلاین به مهربانی، با کمک به شکوفا شدن استعدادهای دانش‌آموزانِ در معرضِ خطرِ ترکِ تحصیل، ضمن تلاش به توسعه‌ی انسانی، در مسیرِ رسیدنِ آنها به شهروندی مطلوب همراهی‌شان می‌کند و اکنون نیز بیش از 7500 دانش‌آموز را از سراسر ایران بورسیه کرده است.

فعالیت دارالاکرام از سر شوق است نه شغل

وزیر سابق آموزش و پرورش، محسن حاجی‌میرزایی، در ابتدای صحبت خود با اشاره به اینکه امروز نظامِ بوروکراتیک دچار روزمرگی شده و هیجان ندارد؛ اما دارالاکرام مجموعه‌ایست منسجم که فعالیت اعضای آن از سر شوق است نه شغل.

وی عنوانِ دارالاکرام را نامی موجه برای این موسسه دانست چراکه در اساس‌نامه‌اش نیز همان‌طور که از نامش برمی‌آید، خود را ملزم به رعایت یکی از مهم‌ترین خطوط قرمز یعنی اصل کرامت ذاتی انسانی دانسته است.

وی مهم‌ترین اصل را در هر برنامه‌ریزی درباره‌ی‌ امور انسانی، رعایت همین اصل کرامت دانست؛ چرا که‌ در سر و کار داشتن با انسان مهم‌ترین خط قرمز کرامت است و اگر کوچک‌ترین خدشه‌ای به کرامت انسان وارد شود آن کار باطل است.

ایشان واریز نقدی بورسیه ماهانه به حساب دانش‌آموزان را نشان‌دهنده‌ی احترامی دانست که دارالاکرام برای قدرت انتخاب دانش‌آموزان قائل شده است.

هشدار به عوامل شبکه‌ی خانگی از پیامدهای ترویج نگاه تهدیدآمیز به تشکل‌های مدنی

حاجی‌میرزایی درباره‌ی نگاه تهدیدآمیز جامعه به تشکل‌های مدنی هشدار داد و افزود: اخیرا فیلم‌هایی در شبکه‌ی خانگی تولید شده که ذهنیت منفی نسبت به فعالیت نهادهای مدنی ایجاد می‌کند؛ لازم است تهیه‌کنندگان و نویسندگان این سناریوها را از پیامدهای چنین کاری آگاه کرد.

وی از زنجیره‌ای نبودن فعالیت خیریه‌ها انتقاد کرد و گفت: وقتی خیریه به دانش‌آموز مهارتی می‌آموزد، نباید او را به حال خود رها کند بلکه باید از او برای ورود به بازار و عرضه حمایت کند تا تلاش‌ها ابتر نمانند و به غایت خود برسند.

وی توصیه کرد که دارالاکرام نیز پایان کار خود را رصد کند؛ چون هدف اصلی پس از فارغ‌التحصیل شدن دانش‌آموزان محقق می‌شود و اگر بازخوردها رصد شوند، منجر به برنامه‌ریزی و سیاستگذاری بهتر خواهد شد.

وزیر سابق آموزش و پرورش توسعه فعالیت دارالاکرام از طریق سامانه به مهربانی و شبکه‌ای شدن فعالیت‌های این نهاد را نکته‌ای بسیار مثبت تلقی کرد که منجر به کاهش هزینه‌ها خواهد شد.

وی با تاکید بر اهمیت تبدیل شدن مجموعه‌های مردم‌نهاد به شبکه‌های به هم پیوسته، ابراز تاسف کرد از اینکه این مجموعه‌های اجرایی به صورت یک سیستم و سازمان فعالیت نمی‌کنند و همچون چرخ‌دنده‌های موتور دائم در حال چرخیدن هستند اما در حالت خلاص و هیچ ارتباط منسجمی میان این عناصر و ارکان وجود ندارد؛ چرا که وقتی اجزای سیستم و عناصر آن ترکیب هوشمندی ندارند، هم‌افزایی معینی هم حاصل نخواهد شد.

 

 

با ما در تماس باشید🙂