Skip to content

روز جهانی بشر دوستی

شعبه ی شیراز :

روز جهانی بشر دوستی

ضمن گرامیداشت شام غریبان شهدای کربلا و بزرگ سالاری که جان خود را به تعبیر زیارت اربعین برای نجات انسانها از جهالت و گمراهی فدا کرد چون ایشان را دوست داشت.
نوزدهم اگوست برابر با ۲۸ مرداد روز جهانی بشر دوستی است.

🔹ادیان ابراهیمی انسانها را از یک ریشه میدانند و برتری های گوناگون انسانها بر یکدیگر را نفی میکنند.

🔹سعدی شاعر و حکیم ایرانی قرنها پیش سروده :
بنی آدم اعضای یکدیگرند
که در آفرینش ز یک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار

🔹 خلاقیت در روابط بین‌فردی یعنی زنده کردن چیزی ارزشمند در دیگری. بخشش، سودمند بودن برای دیگران و قشنگ‌تر کردن زندگی برای همدیگر سرچشمه‌ی معنای زندگانیست.
چیزی که این روزها جامعه بشری سخت بدان نیازمند است.


شعبه ی تهران :

19 آگوست مصادف با 28 مرداد، روز جهانی انسان دوستی


انسان ها همواره برای بقای خود در تلاشند و در این میان عده ای هستند که برای بقای سایرین نیز می کوشند؛ انسان های خیّری که با نیکوکاری و از خودگذشتگی تلاش می کنند دنیا را به مکانی بهتر و زیباتر تبدیل نمایند.

این مردان و زنان نیک اندیش و نیک کردار با چشم پوشی از امکانات رفاهی و آسایش زندگی خود، تمام توان و نیروی خویش را صرف خدمت به جامعه بشری می کنند و در قامت استاد، پزشک، خدمتکار، مهندس و … برای انسانیت انسان تلاش می کنند.

شاید برای بسیاری مفهوم اقدامات و خدمات بشردوستانه نامانوس بنماید. خدمات بشردوستانه به آن دسته از اقداماتی اطلاق می گردد که به صورت داوطلبانه و بدون دریافت دستمزد برای نجات جان، سلامت و آسایش انسان ها به ویژه در هنگامه مخاصمات مسلحانه و بحران های انسانی صورت می گیرد.

افرادی که برای اقدامات انسان دوستانه داوطلب می گردند علاوه بر انجام رسالت سنگین انسانی خود در معرض انواع مخاطرات و تهدیدات قرار دارند. این گروه نیکوکار نه تنها توان و نیروی جسمانی و قدرت فکری و معنوی خویش را برای کمک به افراد در معرض خطر به کار می گیرند بلکه در بسیاری از مواقع جان یا سلامت خود را به واسطه حملات کورکورانه دشمن از دست می دهند.

روز بین المللی انسان دوستانه بهانه ای است برای به یادآوردن و شناخت مردان و زنانی که برای کمک به دیگران با مخاطرات بسیاری مواجه می شوند و بعضاً جان خود را از دست می دهند.

در سال 2003 میلادی در حادثه بمب گذاری دفتر سازمان ملل متحد در بغداد عراق برخی از کارمندان بشردوستانه جان خود را از دست دادند، به همین علت مجمع عمومی سازمان ملل در طی قطعنامه ای روز 19 آگوست هر سال را با نام «روز بین المللی انسان دوستی» نام گذاری نمود.

از سال 2003 میلادی به بعد همه ساله این روز در سراسر جهان برگزار می شود و از خدمات کارمندان بخش انسان دوستانه تجلیل می گردد. این روز همچنین فرصت مناسبی برای توسعه و تفسیر قواعد حقوق بین الملل و حقوق بشردوستانه بین المللی در محاکمه و مجازات مجرمان جنگی است. مجرمان جنگی همان کسانی هستند که بدون ملاحظات انسانی و اخلاقی حملات کورکورانه و بدون تفکیک را علیه جمعیت غیرنظامی و همچنین جمعیت تحت حمایت ویژه سازمان ملل متحد یعنی کارمندان بخش انسان دوستانه، مدیریت و راهبری می کنند. به همین خاطر این افراد باید تحت پیگرد و تعقیب قانونی و جزایی قرار گیرند.

 بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد در آستانه برگزاری دوازدهمین سالگرد این روز جهانی پیامی را منتشر نموده که بیان می دارد: «در دنیایی که بیش از هر زمان دیگری ارتباطات مجازی آن را به هم می پیوندد، هر یک از ما قدرت و تعهد انتشار این فریضه انسانی را داریم که اعلام کنیم همه انسان ها باید به یکدیگر کمک کنند تا دنیایی انسانی تر بسازیم.»

«در روز جهانی انسان دوستی ما مفتخریم که از انسان هایی تجلیل کنیم که از جان خود برای خدمت به انسان های در معرض خطر گذشتند و از سراسر جهان به مناطقی آمدند که در معرض خطرات بسیار بود. در سال جاری بیش از 100 میلیون زن، مرد و کودک نیاز به کمک های انسان دوستانه داشته و دارند. تعداد انسان هایی که از مخاصمات اخیر متاثر شده اند به اندازه ای است که حتی از مرز کشته شدگان و قربانیان جنگ جهانی دوم نیز گذشته است. در عین حال قربانیان حوادث و بلایای طبیعی نیز شمار بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است.

ما در این روز جهانی علاوه بر تجلیل از جایگاه ویژه کارمندان بشردوستانه، انسانیت مشترک خود را نیز جشن خواهیم گرفت. خانواده ها و جوامعی که برای بقا و نجات خود در شرایط بحرانی این روزها می کوشند بخشی از کرامت ذاتی انسان را به نمایش گذارند. این افراد به کمک ویژه ما نیاز دارند تا برایشان آینده ای بهتر بسازیم.

هر یک از ما می توانیم تاثیر خاصی داشته باشیم. در دنیای دیجیتال امروز همگان موظفیم این پیام انسانی را منتشر کنیم.»

با ما در تماس باشید🙂