عصر روز گذشته، دکتر داریوش شهبازی، از نویسندگان و پژوهشگران صاحبنامِ ایران، در دارالاکرام حضور یافت و ضمن آشنایی با فعالیتهای موسسه، سفیر به مهربانی شد.
وی با اشاره به پیشینه و تاریخچه واژههای چندبخشی که با پیشوند «دار» شروع میشوند افزود: اگر بخواهیم تاریخ تحولات فکری و اندیشهای ایران را بررسی کنیم، در دوره ناصرالدین شاه، عصر روشنگری اتفاق افتاد و افرادی چون میرزا ملکم خان، میرزا آقاخان نوری، مستشارالدوله، طالبوف، آخوندزاده و دیگر نخبگان با جامعه اروپا آشنا شدند و نهضت بیداری را رقم زدند و در پی آن به دنبالِ انداختن ایران در ریلِ تحولات بودند تا جامعه را از بیسوادی به سوی نخبگی برانند.
دکتر شهبازی با سابقهی بیش از 4 دهه فعالیت در زمینهی نگارشِ کتابها و مقالات متعدد در حوزه تاریخ، مردمشناسی و فرهنگ ایران و تهران، از نگارش دانشنامهای 6 جلدی به نام تهراننامه خبر داد که در دست تدوین است و فصلی از آن به معرفی و بررسی پیشینهی دارالاکرامها در ایران خواهد پرداخت.
حرکت اصلی این موجِ روشنگری پس از انقلاب مشروطه بوده و تا اواخر دورهی قاجار و اوایل دوره رضا شاه ادامه یافته است تا اینکه در سال 1314 همزمان با آغازِ کار فرهنگستان، برای این تعابیر معادلسازی فارسی انجام شده است.
وی افزود: حدود 20 مکان در این دوره با پیشوند دار آغاز میشدهاند از جمله دارالمجانین، دارالایتام، دارالشفاء، دارالاکرام، دارالعجزّه، دارالاطفال و …
دارالاکرام نیز از جمله این تعابیر چندبخشی است که پیدایش آن به پس از انقلاب مشروطه بازمیگردد. دارالاکرام در فضای آن روزها مردم را به سوی همدیگرخواهی و همنوعخواهی سوق میدهد و احساسات خوب انسانی را برجسته میسازد. دارالاکرام یکی از عواملی است که موجب میشد توجه مردم به یکدیگر بیشتر شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این سفیر به مهربانی میتوانید به لینک زیرهای زیر مراجعه کنید:
https://fa.wikipedia.org/wiki/داریوش_شهبازی
https://www.darioush-shahbazi.com/
https://www.etemadonline.com/بخش-فرهنگ-هنر-16/574087-دیدار-گفتگو-با-داریوش-شهبازی