خانه کرامت (دارالاکرام) در راستای فعالیت های فرهنگی و تفریحی برای دانشآموزان بورسیه خود؛ روز سوم آذرماه برنامه بازدید از آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی را برای 28 نفر از دانشآموزان مشهد و مادران آنها برگزار نمود.
دانش آموزان به همراه همیاران فرهنگی راس ساعت 8 صبح با اتوبوس از محل موسسه عازم آرامگاه فردوسی شدند.
دانشآموزان بعد از گشت و گذاری کوتاه در محوطهی آرامگاه، از سالن سنگ هفتخوان شاهنامه بازدید کردند و مسئول سالن توضیح داد که آرامگاه فردوسی توسط هوشنگ سیحون طراحی و بازسازی شده است. بر روی دیوارهای دو ضلع جنوبی و شرقی تالار (زیرزمین) آرامگاه فردوسی نقش های سنگی برجسته از داستان های شاهنامه جلب توجه می کند.
سنگ تراشه های باستانی نقش های ضلع جنوبی عبارتند از: «زال در پناه سیمرغ»، «نبرد زال با شیر»، «به کمند گرفتن رستم رخش را»، «نبرد رستم با اژدها»، «به کمند افتادن زن جادوگر به دست رستم»، «نبرد رستم با دیو سفید»، «رفتن رستم به نبرد شاه مازندران»، «نبرد رستم با یکی از پیل تنان مازندران»، «چاره جویی رستم از سیمرغ برای شکست اسفندیار»، «آوردن رستم تیر دوشاخ را از جنگل» و «جنگ رستم با اسفندیار و پیروزی رستم». نقش های ضلع شرقی هم عبارتند از: «ضحاک ماردوش و قیام کاوه آهنگر در برابر ضحاک» و «انوشیروان ساسانی». حجاری های این نقوش برجسته، اثر فریدون صدیقی و خوشنویسی شرح آنها از حسن زرین خط است.
بعد از آن دانشآموزان از موزه آرامگاه بازدید کردند که طی توضیحات مسئول سالن، ساختمان این موزه همزمان با آرامگاه فردوسی در بخشی از محوطه باغ برای چایخانه سنتی طراحی و سپس اجرا شد که البته بعد از مدتی تغییر کاربری داده و تبدیل به موزه شده است. طراحی بنای موزه توس را باز هم مهندس هوشنگ سیحون در سال ۱۳۴۷ برعهده داشته است.
در این موزه اشیا مرتبط و آثار به دست آمده از توس و روزگار فردوسی از جمله پوششهای فنون جنگاوری قدیم، شاهنامههای کهن، نقاشیهای قهوهخانهای، ظروف سفالی، سکه، تیر و کمان و همچنین اشیایی با مضامینی شامل آثار سنگی دوران پیش از تاریخ (کشف شده از دشت توس و اطراف کشفرود)، انواع شاهنامه، نظیر شاهنامه چاپ فلورانس و شاهنامه ۷۳ کیلوگرمی اهدا شده از سوی موسسه امیرکبیر، آثار کشف شده از حفاریهای باستانشناسی شهر توس همچون تنگها، پیهسوزها، عطردانها و …، نسخههای خطی منحصربهفرد، تابلوهای نقاشی با مضمون داستانهای شاهنامه فردوسی و پرتره حکیم توس و … به نمایش در آمده است.
سپس دانشآموزان بر سر مزار مهدی اخوان ثالث و استاد شجریان حاضر شدند و بعد از خواندن فاتحه و شنیدن توضیحاتی در مورد این دو شخصیت ادبی و فرهنگی راهی بقعه هارونیه شدند و از آنجا بازدید کردند. در این بقعه نیز توضیحاتی راجع به نحوه کاربری ساختمان، زمان ساخت این بنا، اهمیت و جایگاه بناهای تاریخی با کاربری علمی و آموزشی در تاریخ معاصر و مواردی از این قبیل توضیحاتی داده شد.
در پایان با صرف ناهار از این عزیزان پذیرایی شد.
همراه ما باشید:
✅ https://yek.link/darolekram.mashhad
✅www.instagram.com/darolekram.mashhad
شماره تماس شعبه مشهد:
☎️ 05132291075
روابط عمومی موسسه دارالاکرام ـ شعبه مشهد